Szörnyek segítenek meggyógyulni egy kisfiúnak

2010. 12. 03.
Szerző: Z.Zs.
Míg a művészek sokszor évtizedeket is várnak, mire a képeiket értékesíteni tudják, addig az 5 éves Aidannek mindössze néhány hét elég volt ahhoz, hogy képeivel 83.000 dollárt keressen.
Segítő szörnyike
Aidan művésze a szörnyeknek. De akik megveszik a képeit, nem feltétlenül művészetrajongók, hanem segíteni akarnak a kisfiúnak, akinek leukémiáját három hónapja diagnosztizálták. A szülők a házukat is el akarták adni, hogy finanszírozni tudják a kórházi kezelést. A gyermek édesapja a kezelések alatt a kisfiúval van a kórházban, ezért gyakran kényszerül fizetés nélküli szabadságra menni.

Mára már több ezer rajzot sikerült eladni.

Az ötlet az egyik nagynénitől származik, aki megoldást keresett a pénzügyi gondokra. A képeket először egy kézműves termékeket kínáló oldalon bocsátotta áruba. Azt tervezte, hogy a Hálaadás ünnepére kb. 60 darabot fog tudni eladni, de ehelyett 7000 darabot vettek meg tőle, darabját 12 dollárért.

A nagynéni szerint a rajzok azért kapósak, mert Aidan története megérintette az embereket.

Aidan korábban nem volt beteg, idén nyáron azonban belázasodott. Ősszel sokat köhögött, és a szülei horzsolásokat vettek észre a testén. Senki nem értette, honnan származnak a sebek, a kisfiú sem vette észre, hogy bármibe beütötte volna magát. A vérvizsgálat után aztán fény derült a betegségre: leukémia. A kisfiú jelenleg kemoterápiás kezelést kap.

Az édesapa a Cessna gyárnak dolgozik, munkásoknak tart tréninget. A biztosító fizeti a kórházi számlákat, az önerő mindössze 250 dollár. De mivel az édesapa fizetés nélküli szabadságra ment, az édesanya pedig egy mindössze 3 hónapos babával van otthon, ezért a család bevétel nélkül maradt.

A szülőket megdöbbentette, hogy mennyi pénzbe kerül a gyógyulás, még úgy is, hogy jó biztosításuk van. ( Az USA-ban a biztosítási rendszer eltér a magyartól, nagyon sokaknak egyáltalán nincs biztosításuk, másoknak viszont csak egy bizonyos határig téríti meg a kezeléseket a biztosítótársaság. )

A Reeds család helyzete nem szokatlan, mondta el Jeanie Barnett, a Cancer Care (Rákgondozó) szervezet kommunikációs igazgatója. A non-profit szervezet rákos betegeknek nyújt segítséget. "A rák egy hihetetlenül drága betegség, és a legtöbb embernek nem elég a pénze a kezelésekre, a kórházi utazásokra és más költségekre, amelynek nem minden részét téríti a biztosító. Havonta akár 900-3000 dollárra rúghat csak a gyógyszertári számla" - mondta Barnett.

A családok különböző szisztémákat dolgoznak ki, hogy bevételre tegyenek szert. Volt olyan család, aki kétnapos piteárusítást rendezett.

Aidan családja most azt próbálja kiszámolni, hogy mennyi adót kell fizetniük az eladások után. A képek még mindig keresettek, annak ellenére, hogy az édesapa elmondta, szerencsére most anyagilag helyrejöttek, és a bevételt elteszik későbbre.

A kisfiú háromhetente gerincvelő csapoláson esik át, ilyenkor a papa van mellette.

Aidan anyukájának nagyon sokat segített az, ahogy az emberek a gondjuk mellé álltak. A kisfiú blogján sokan kommenteltek, és megpróbálnak erőt nyújtani a szülőknek.

Talán sokaknak megdöbbentő, hogy egy ekkora fiúcska szörnyeket rajzol, akik szinte ikonikussá válnak számára. De ne feledjük, ő is egy szörnnyel harcol.

A kisfiú képei itt nézhetők és vehetőek meg.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!