A libidó csökkenése a korral jár?

2011. 01. 11.
Szerző: Szimpatika
A férfiaknál természetes folyamat, hogy koruk előrehaldtával a libidójuk csökken. Ennek mértéke azonban egyénenként változó.
Néhány esetben azonban a libidó csökkenése mögött valamilyen egészségügyi probléma húzódhat meg. A férfiaknál a kiváltó ok lehet a stressz vagy a depresszió, esetenként pedig valamilyen endokrinológiai probléma is okozhatja a férfi nemi hormon, a tesztoszteron zuhanásszerű csökkenését. Ám egyes gyógyszerek mellékhatása is okozhatja a nemi vágy halványodását.

Ha aggódik libidója csökkenése miatt – főleg ha ez hirtelen történik –, forduljon orvosához! Különböző fizikai és laboratóriumi vizsgálatok segítségével a szakember fényt tud deríteni a probléma gyökerére. Az alapos vizsgálatok után, a tesztek eredményeinek birtokában, orvosa különböző módszereket javasolhat Önnek. Ha vágya csökkenésének hátterében depresszió áll, a pszichoterápia különböző antidepresszánsokkal kiegészítve hatásos eredményt hozhat.
Ha a vizsgálatok szokatlanul alacsony tesztoszteronszintet mutattak ki, tesztoszteronterápiával a probléma hatásosan és tartósan kezelhető.
Abban az esetben, ha valamilyen Ön által szedett gyógyszer mellékhatása okozza libidója csökkenését, orvosa egy másik gyógyszer szedését javasolhatja.
A teljes gyógyulás érdekében mindenképpen legyen őszinte orvosával! Minél pontosabban tájékoztatja őt, annál eredményesebb lehet a kezelés.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!