Hogyan gyógyít az imádkozás?

2011. 02. 28.
Szerző: Szimpatika
A bioenergetikával foglalkozó természetgyógyászok szerint az élő szervezet körüli tér elektromágneses sajátossággal rendelkezik. A szervek és sejtek ugyanis rezonálásra képesek. Az egészséges és kóros állapotok a rezonancia változása alapján ismerhetők fel.  Ezt a tényt használja ki a biorezonancia módszere. Amelynek alkalmazói szerint ez az elektromágneses változás megelőzi a biokémiai változásokat.
A bioenergia – a különböző filozófiai irányzatok életerőnek, pránának, delejnek, magnetizmusnak is nevezik – az egyetemes energia megnyilvánulási formáit jelenti. Valamennyi ősi rendszer egyetért abban, hogy az élő szervezetekben energiaközpontok (csakrák), energiavezetékek (meridiánok), és a testek körül finomtestek (aurák) találhatók. A kínai akupunktúra, az indiai jóga, a gyógyítással foglalkozó keleti harcművészetek egyetértenek abban is, hogy a fő energiavezetékek harmonizálása megteremti a testi egészséget, a lelki békét, és kiküszöböli a tudat zavaró hullámzásait.

Erre alkalmasak lehetnek bizonyos mentális technikák. Szuggesztió révén a tudatra,  jóga, és a harcművészetek segítségével az energiák szintjére, a helyes táplálkozás, a böjtök, kúrák, gyógynövények előírásával pedig a fizikai testre lehet hatást gyakorolni. A bioenergetika lényege tehát a testi-lelki kiegyensúlyozottság elérése az élő, rezonáló szervezet egészséges energetikai állapotának megteremtésével. Az energia forrása alapján különböző kezelések és módszerek ismeretesek, mint a reiki, a Tai Qi, a harcművészetek egyéb gyógyító változatai, a jóga. Az agykontroll, Simonton-féle módszer, önhipnózis, ima, meditáció is. Az élő szervezet által kibocsátott energiát méri az Egely György fizikus által szerkesztett vitalitásmérő. Egyes kísérletekben sikerült csupán mentálisan, tehát az agykontroll módszerével távolról is megforgatni a kereket. A vizsgálati eredmények azonban nem tisztázták egyértelműen, hogy tulajdonképpen mit is mér ez a műszer. Hasonló bizonytalanság övezi az úgynevezett aurafényképező módszereket is, amelyek számítógép közbeiktatásával szerkesztik meg az aurát. Egyes szerzők leírták a bioenergetikai kezelések hatását növényekre és baktériumtelepekre is, de akarattól függő, nyilvánvaló hatásokat még nem dokumentáltak. A bioenergia fogalma tehát ma még objektíven nem írható le, hatása azonban, az arra érzékenyek esetében, mérhető.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!