A nagy pálmalevél-biznisz: beavatottak felolvassák a sorsodat

Szerző: Szimpatika
110 millió emberről van információ, amelyet egykor élt indiai bölcsek, kik beleláttak az idő és tér szövetébe, lejegyeztek. Azért, mert tökéletesen és tisztán láttak.
Lehet, hogy rólad is van egy ilyen pálmalevél? Ha a pálmalevelek felkutatásával és felolvasásával foglalkozó vállalkozástól kérdezed, a válasz az lesz: Igen.  92 százalék az esély rá, hogy a te sorsod, múltad, jelened, jövőd is ott van megírva valamely pálmalevélen, valahol Indiában, egy titkos könyvtár mélyén. Ősi, tamil nyelven, természetesen. S csupán a beavatottak számára lehetséges eljutni oda. Vagy oly módon, hogy megbízod a beavatottakat. Mindössze negyvenötezer forintodba fog kerülni az egész. Igazán nem sok azért, hogy sorsod megismerd.

Évezredekkel ezelőtt – a szentek korában – amikor a papír még nem létezett Indiában, pálmalevelekre írtak az emberek. Egy különleges eljárással képesek voltak ezeket az írásokat tartósítani – olvasható az Indiai Pálmalevél-kéziratok Kutató Szövetségének a honlapján. A pálmalevelek olyan titkokat rejtenek, amik minden képzeletet felülmúlnak. A pálmalevelek keresésében több mint 220 ember vesz részt hazánkban és Indiában, hiszen 200 titkos könyvtárban helyezkednek el Indiaszerte. Száz emberből kilencvenkettőnek van rá esélye, hogy megtalálja a pálmalevelét, mivel általában azok az emberek érzik, hogy kerestetniük érdemes, akiknek valóban van egy, vagy ritkább esetben akár több pálmalevelük is.
Magyarországon mintegy 162 ezer embernek létezik pálmalevele. Az Indiai Pálmalevél-kéziratok Kutatószövetsége megkeresi mindenki pálmalevelét, és összeköti az embereket mindazokkal a hiteles pálmalevél-olvasókkal, akik jelenleg aktívak, s várják, hogy segíthessenek.  A honlap állítása szerint a pálmalevelek az UNESCO védelme alatt állnak.

A Vágó István által jegyzett és ismert szkeptikus blog szerint, az UNESCO-nak valóban van köze a pálmalevelekhez. Az UNESCO honlapon ez olvasható róluk „Ezeknek a pálmaleveleknek a száma tízezres nagyságrendűre tehető. (...) Ha nem bántják ezeket a pálmalevél-kéziratokat, 300-400 évig is megmaradnak a trópusi klímában, de ezt követően az új gazda írnokokat fogad fel, hogy a kincseket érő dokumentumokat frissen kikészített pálmalevelekre átmásolják. Milyen tudásanyag található ebben a szétszórt adatanyagban? Célzott felméréseink szerint ezek kisebb terjedelmű, helyi népköltészeti alkotások – melyek önmagukban is becses néprajzi és történelmi adatok." Nos, ezek megmentésére indított programot az UNESCO, vagyis valóban elismeri ezeknek a pálmaleveleknek a létét, de hogy azokon 110 millió (ebből 162 ezer magyar!) embernek a sorsa lenne leírva – erről szó sincs! – írja a blog.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!