Az a sejtelmes G-pont!

2011. 02. 26.
Szerző: Szimpatika
Erről persze csak azok vitatkoznak, akik még nem élték át a G-folt által kiváltott orgazmust. Azok számára, akiknek szexuális életében természetes vágykeltő és vágybeteljesítő terület ez, nem kételkednek létezésében.
Míg a férfiaknak a legnagyobb szexuális izgalmat a behatolás és az előre-hátra mozgatás okozza, addig a nők többségének ugyanezt jelenti a csiklóra gyakorolt nyomás és dörzsölés. A szakemberek sokat beszélnek egy bizonyos G-pontról. Ez a borsónyi nagyságú terület a hüvely has felőli oldalán, a bejárattól 3-6 centiméterre helyezkedik el, és rendkívül érzékeny. Ez a terület kicsit érdesebb, mint a környezete, olyan, akár egy kis szivacs, mérete borsónyi-babnyi. Izgalom hatására megduzzad, és könnyebben megtalálható.


Azok szerint, akik magukon megtalálták, a  G-pont ingerlése olyan kielégülést nyújt, amely semmi máshoz nem fogható. A G-pont nevét felfedezőjéről, Ernst Gräfenberg német nőgyógyászról kapta, aki 1950-ben publikálta kutatásainak eredményét.  Nagyon sok nő azonban soha nem érezte a G-pont létezését.

Pedig egy amerikai orvos, Beverly Whipple,  400 páciensével végzett vizsgálata szerint minden nő rendelkezik ezzel az izgatható területtel, amely szinte pontosan ugyanúgy működik, mint a férfiak pénisze. A mirigy tulajdonképpen megfelel a férfi prosztatának, és váladéka is a prosztata által termelt tejszerű váladékhoz hasonlatos.  A vizsgálatok leginkább arra mutatnak, hogy a hüvely elülső-felső falán található G-folt és az ahhoz tartozó mirigyek nedvet termelnek, mely az orgazmus alatti  izom összehúzódásaira kiürülnek, szinte kispriccelnek. Ennek mennyisége nagyon változékony. A G-folt mirigyeinek van kijárata a húgycső felé is, ezért nem csak a hüvelyből, hanem a húgycsőből is távozhat ilyen váladék – kisebb mennyiségben. Természetesen ez nem vizelet. Tehát ez egy természetes fiziológiai-lelki jelenség, mely a szexuális izgalom egy különösen magas fokát jelzi. Gyakorlatilag női ejakuláció.

A G-pont megtalálásában segít, ha tudjuk, hogy hüvely hasi oldalán található, nagyjából a fanszőrzettel egy vonalban van. Ha egy órát rajzolnánk a női hüvelybe, akkor a pont vagy folt az óramutató 11 és 1 órai állása között található. Ingerlése izgalom hiányában fájdalmas lehet, az érzet vizelési ingerhez hasonlít.  Szexológusok szerint a G-pont rendszeres ingerlésével, edzésével az orgazmuskészség növelhető.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!