Gazdája után halt a hűséges kutya

2011. 03. 18.
Szerző: Szimpatika
Belepusztult gazdája halálába egy aknaszimatoló kutya Afganisztánban. Mindketten a brit hadsereg kötelékében teljesítettek szolgálatot. A kutya csak pár órával élte túl, hogy "társa" tűzharcba keveredve afgán felkelőkkel, halálos lövést kapott.
A kutyának a harc helyén nem esett baja, ám visszakerülve feltehetően agyvérzés végzett vele, amit az átélt stressz okozhatott.

Brit állatorvosok megjegyezték, hogy az ember gyakran alábecsüli a kutyák gyászát, melyeket nem egyszer nagyon megvisel gazdájuk elvesztése: nem esznek miatta és valósággal belebetegednek. Munkakutyák és gazdáik között még szorosabb az érzelmi kapcsolat. Theo, a kutya nagyon jól dolgozott Afganisztánban, 14 robbanószerkezetet derített fel, éppen sikere lett a veszte: ezért hosszabbították meg egy hónappal szolgálatát. Gazdája hamarabb visszatért volna brit földre, és még aggódott is amiatt, hogy el kell hagynia egy időre a kutyát. Az utász a 358. brit katona, aki 2001 óta elesett Afganisztánban. A kutya a 6. hadi eb, mely elpusztult Irakban vagy Afganisztánban az utóbbi 10 év során.

mti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!