Fogyókúrázni csak biológiai óránk szerint érdemes

Szerző: Szimpatika
Az élő szervezet a rendszeresen ismétlődő környezeti változásokra: a földnek a naphoz és a holdhoz viszonyított helyzetváltozására, a nappal és éjszaka egymást váltására, az árra és apályra, az évszakok ismétlődésére 24 órás napi, és körülbelül 29 napos havi ciklussal reagál.
Ezt a képességünket biológiai órának nevezzük, amely akkor is még sokáig működik, ha a külső környezet megváltozik. Ezért van az, hogy a megfelelő időpontban végzett tevékenység hatásosabb.
Ha biológiai óránk szerint fogyókúrázunk vagy szerelmeskedünk, könnyebben érjük el azt, amit szeretnénk.
Lássuk hát, hogy mit mikor érdemes, mikor a legjobb, a leghatásossabb csinálni. 

- Fogyókúra: leghelyesebb a menzesz után, lehetőleg tavasszal elkezdeni. Ugyanis télen és a menstruáció alatt a szervezetnek több szénhidrátra van szüksége.

- Kozmetika: az esti órákban a leghatásosabb. Ilyenkorra a bőr pólusai kitágulnak, ezért az arcpakolások, krémek hatóanyagai könnyebben felszívódnak.

- Sport: késő délután az izmokba több vér áramlik, és magas az adrenalinszint. Kiadós séta, kocogás vagy torna után mélyebb és pihentetőbb az alvás, ráadásul edzés után kevésbé vagyunk éhesek.

- Tanulás: legjobb a reggeli órákban, amikor az agy vérellátása fokozódik. Este csak ismételni érdemes, éjszaka pedig, mivel a szervezet már pihenő üzemmódra áll át mindent sokkal nehezebb megjegyezni. 

- Fájdalomtűrés: dél körül tűri a szervezet legjobban a fájdalmat, s a fájdalomcsillapítók is ilyenkor hatnak legtovább.

- Munka: reggel kilenc és délután kettő között születnek a legjobb ötletek. Ebéd után szinte senki sincs munkaképes formában.

- Szerelmeskedés: ébredés után ajánlott, ilyenkor ugyanis növekedni kezd a szervezet hormonszintje, bőségesebb a nemi szervek vérellátása, érzékenyebb a bőr.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!