Gondoltál már mellplasztikára?

Szerző: Szimpatika
Egy angol kutatás szerint a nők 16 százaléka legalább egy évet feláldozna az életéből, ha ideális súlya és alakja lehetne. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze szerint a jobb megjelenés sokat javíthat az életminőségen, de tisztában kell lenni a lehetőségekkel és a kockázatokkal is.
320 nőt faggattak a University of the West of England és a The Succeed Foundation összevont kutatásában arról, mit áldoznának a szépségükért, a megjelenésükért. Ahogyan az sejthető volt, a hölgyek akár hatalmas áldozatot is hajlandóak lennének hozni az ideális megjelenésért.  

A megkérdezettek 16%-a egy évet adna az életéből, ha tökéletes alakja lehetne. 10%-uk 2–5 évet áldozna ugyanezért. 6–10 évről is lemondana 2%. A nők 1%-a akár 21 vagy több évet is megadna az életéből, ha úgy nézhetne ki, ahogy szeretné.
Más megközelítésből is megkérdezték a hölgyeket az áldozathozatal mibenlétéről, és a válaszok itt is komoly eltökéltségről árulkodtak.
Az angol nők 13%-a az éves fizetéséből akár 5000 fontot is kifizetne az ideális alakért és súlyért. 8%-uk ugyanezért lemondana a munkahelyi előléptetésről. 9% hajlandó lenne jóval kevesebb időt tölteni a partnerével vagy a barátaival, ha jobban nézhetne ki. Akár a családjával is kevesebbet foglalkozna a megkérdezettek 6 %-a a szép alakért, illetve ugyanennyien az egészségüket is kockáztatnák.
A kutatásból az is kiderült, hogy az átlagosan 25 éves megkérdezettek komolyan elégedetlenek a testükkel, és megvan az okuk arra, hogy ennyire fontosnak tartsák a megjelenésüket.
Ezen hölgyek majdnem fele szenvedett már a külsejére vonatkozó, gyakran megalázó megjegyzésektől. 39%-uk úgy nyilatkozott, hogy ha a pénz nem lenne akadály, biztosan plasztikai sebészhez fordulna, ezen belül 76% többféle beavatkozást is bevállalna. A vizsgált nők 79%-a nyilatkozott úgy, hogy szeretne leadni a súlyából, annak ellenére, hogy döntő többségük normál súlyú volt.
Bár a férfiak is egyre többet foglalkoznak a megjelenésükkel, a nőknek talán még mindig fontosabb a külső. Általában ők azok, akik elégedetlenek magukkal, akár naponta többször is megfordulnak a fejükben a külsejükre vonatkozó negatív gondolatok. Tapasztalataim szerint azokban az esetekben segíthet sokat egy-egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amikor nem kizárólag ettől várják az életük jobbra fordulását – mondja dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze. – Ha megmaradunk a természetességnél, ha nem szeretnének túlzottan drasztikus változást, pozitív változásokra számíthatnak a páciensek a pszichéjükben is: egy formásabb mell, egy fiatalosabb arc, egy feszesebb testtáj valóban magabiztosabbá tehet, lendületet adhat és visszaadhatja az önbecsülést. Fontos azonban, hogy mindenki tisztában legyen a lehetőségeivel, és vegye figyelembe a plasztikai sebész meglátásait, véleményét is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!