Ismeretlen eredetű fájdalmak legjobb ellenszere

Szerző: Szimpatika
Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel jelentkező páciensekre, ezért érdemes lenne hozzáadni a diagnózis nélküli egészségügyi problémákra rendelkezésre álló kezelések listájához – idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (http://www.telegraph.co.uk).
Minden ötödik páciensnek olyan tünetei vannak, melyekhez nem tud diagnózissal szolgálni az orvostudomány, az ő kezelési költségük kétszerese egy diagnosztizált páciens kezelési költségének. A brit Exeteri Egyetem kutatói 80 páciens esetét tekintették át, és – elsőként az ilyen jellegű próbák közül – vizsgálták annak előnyét, hogy akupunktúrával egészítik ki szokásos kezelésüket.

A szakemberek megállapították, hogy azok, akik akupunktúrás kezelésen estek át, "jelentős javulást és hosszan tartó előnyöket" mutattak fel. A 80 páciens 60 százalékánál izom- és vázrendszeri problémák jelentkeztek, és a tesztet megelőző három hónapban a mintegy négy tucat ember "számláján" volt már 44 kórházi látogatás, 52 klinikai vizit, 106 járóbetegként lezajlott klinikai látogatás és 75 magánorvosi vizit. A csoport egyik felét akupunktúrával kezelték 26 héten át, a másik fele kontrollként szolgált – írták a kutatók a British Journal of General Practice című szakfolyóiratukban közzétett jelentésükben. A teszt végére az "öt elem tan"-on alapuló akupunktúrával kezelt csoport általános jól-léte "jelentősen javult" az eredmények szerint. A páciensek által jelzett előnyök között volt például, hogy több energiát éreztek magukban, és jobban kezelték az őket ért stresszt.

mti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!