Mire jó a legjobb barátnő?

2011. 06. 23.
Szerző: Szimpatika
Barátnőre minden nőnek szüksége van. A legjobb barátnőt éjjel kettőkor is fel lehet hívni zokogva, ha az imádott pasi megcsal, vagy éppen ellenkezőleg, végre szerelmet vall. A legjobb barátnővel lehet együtt fogyókúrázni, gyereket nevelni, receptet cserélni, más barátnőket csepülni órákon át.
A legjobb barátnő azért jó, mert megérti, hogy nincs egyetlen valamire való göncünk sem, amit felvehetnénk a harmadik legjobb barátnőnk bulijára. Mert amit fel akartunk venni, azt kihíztuk. És nem mond olyan hülyeségeket, hogy vegyél föl valami mást. Vagy hogy – ami még ennél is rosszabb –, nem tesz pikírt megjegyzéseket, hogy talán kevesebb csokit kellene majszolnunk. Mert az efféle mondatok megfogalmazására kizárólag hímnemű egyének képesek.

A legjobb barátnőnk átérzi, hogy a tavalyi dögös nacink úgy feszül a combunkon, hogy legszívesebben ollóval vágnánk szét, ha nem adtunk volna érte csillagászati összeget néhány hónappal ezelőtt. A legjobb barátnőnk azért is jó, mert ha felpróbálja a nevezett nadrágot, rajta egy kicsit még jobban feszül, mint rajtunk, és ez megnyugtató. Ezzel szemben az olyan barátnő, aki bármennyit eszik is, sohasem hízik meg, nyilvánvalóan kerülendő.

A legjobb barátnőre mindig számítani lehet, ha a párunk megcsalt, elköltözött, vagy semmiféle hajlandóságot nem mutat kapcsolatunk szorosabbá tételére. A legjobb barátnő tudja, milyen érzés egész nap lesni a telefont, és nem gondolja úgy, hogy a mobil nem fecsegésre való. A jó barátnővel éppen hogy hosszasan lehet mobilon is fecsegni, ha szükséges, akár csúcsidőn belül is. Mert a jó barátnő tisztában van a szó fontosságával. Pontosan tudja, hogy olyan fontos információkat, mint hogy mit mondott, amikor én ránéztem, és azt válaszoltam… részletesen és hosszasan meg kell beszélni. A jó barátnőben az a jó, hogy miután végighallgatta, biztosan nekünk ad igazat. És sírhatunk a vállán, elmehetünk egy cukrászdába megvigasztalódni, esetleg vehetünk valamit a város legjobb turkálós boltjában, olcsón. S ettől rögtön jobban is érezzük magunkat.

Pszichológus szakértőnk szerint a barátság nagyon fontos dolog. Mert vannak az életnek olyan intimitásai, amelyeket csak az azonos nemű baráttal vagy barátnővel lehet jól megosztani. A férfi és a nő ugyanis nemcsak testileg, de lelkileg is különbözik egymástól. Vannak olyan témák, amiket a nők csak egymással képesek igazán megbeszélni. Egy jóízű beszélgetés közben a nők remekül érzik magukat férfiak nélkül. És ez a baráti kapcsolat fontos, helyénvaló. Konfliktushelyzet akkor adódik, ha a barátság a partnerkapcsolatot akarja helyettesíteni. Amikor a barátnők beleköltöznek a másik életébe. Úgy viselkednek egymással, mint a féltékeny férjek. Hol voltál, mit csináltál, miért nem vetted fel a telefont, kivel találkoztál, miről beszéltetek – faggatóznak. S egy idő után már nem tudnak, nem is akarnak megismerkedni senkivel. Ha egyikük mégis erre vetemedik, a másik, ha nem is tudatosan, de mégis tönkreteheti az új kapcsolatot. Más fajta emberi viszony a barátság, és megint más a partnerkapcsolat. Bármelyik a másik helyébe lép, kóros, és előbb-utóbb komoly zavarokat okozhat.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!