Tantirkus szexleckék

Szerző: Szimpatika
Az orgazmus hiányát legtöbbször nem szervi, fizikai probléma okozza. Ezt sok esetben könnyebb lenne gyógyítani, mint a lelki eredetű problémákat: a szorongás, a félelem, a szégyen, a gátlások, az előítéletek gátolják a képességet a gyönyörre.

Hogyan lehet ezen segíteni?

A tantrikus szeretkezés művészetét ismerők az mondják, hogy, ha gátlásainkat legyőzve minden figyelmünket társunknak és a vele való testi és lelki szerelemnek szenteljük, a gyönyör nem maradhat el. Fontos, hogy maga az aktus lassú, bensőséges és teljes legyen, hiszen a végső cél a test és a lélek egyesülése. Így nemcsak fizikai, de spirituális szintű orgazmus részesei lehetünk, amelyből később hosszú időn át „táplálkozhatunk”.

Az élet az ellentétek egyensúlyából áll: a negatív Jin és a pozitív Jang egységéből. Így van ez a szexualitásban is: a nőnek szüksége van a férfira, a férfinak a nőre. A gyönyör magasabb szintjének elérése a szexuális stimuláció elnyújtásával már-már erotikus művészetnek tekinthető.

Molnár Tamás szexuálpszichológus szerint a hangulat megteremtésének fontos szerepe lehet a tökéletes, mindkét fél számára teljes kielégülést nyújtó szexuális együttlét eléréséhez. Közös fürdéssel, zuhanyozással, hangulatvilágítással, gyertyákkal meg lehet teremteni a vágyakozást segítő hangulatot. Feldobhatja az orgazmuskészséget egy szokatlan program, egy hangulatos vacsora kettesben, vagy például az is, ha a partnerek elmennek kettesben nyaralni, gyerekek nélkül.

Ha egy párkapcsolatban mégsem jutnak orgazmusig a kívánt módon és gyakorisággal, lehet, hogy szeretkezés közben valamilyen érzés ezt blokkolja. A pár valamelyik tagja, gyakrabban a nő, nem tud kikapcsolni, előre fél valamitől. Tudattalan gátak is blokkolhatják az orgazmust, vagy rejtett párkapcsolati feszültségek. Okozhatja ezt neveltetés, bűntudat, vagy az önértékeléssel, a nőiességbe vetett önbizalommal is lehet gond. Biztosan segít azonban a megfelelő hosszúságú és intenzitású előjáték. Az ismert erogén zónákon kívül a haj és a nyak is érzékeny terület. Kellemes érzés, és az együttlétre való felhívás is lehet a mozdulat, amikor a férfi, vagy a nő a másik nyakába csókol, hajába túr. Hasonlóképpen érzékeny terület a tarkó s a fül mögötti, vékony bőr, valamint a köldök érintése. S bár sokan nem is gondolnak rá, de a térdhajlat érintése is kellemes érzést tud okozni. A comb belső oldala is érzékeny, hiszen hajszálerek hálózzák be. ezért mielőtt az elsődleges erogén zónákat érintenénk, érdemes a test más hajlatait is végigsimogatni.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!