A barátok közt sztárjainak szívügyei

Szerző: Szimpatika
Hazánkban a várható életkor 10 évvel marad el a nyugati átlagtól. A halálozások 50 %-áért szív- és érrendszeri okok tehetőek felelőssé Óránként 7 ember hal meg Magyarországon elhízás, vagy annak következtében kialakult betegség miatt. Előrejelzések szerint 2025-ben a magyar lakosság 25 %-a lesz cukorbeteg, mely háromszorosa a mostani aránynak.

A Szív Világnapját 2000 óta szervezi a Szív Világszövetség azzal a céllal, hogy hosszabb és jobb minőségű élethez segítse az embereket. Az utolsó szeptemberi vasárnap a világon mindenhol az egészségmegőrzés, a megelőzés, a szükséges szűrések és felvilágosítás jegyében telik.

 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak az Oxygen Központok is, amelyek immár hagyományszerűen szeptember utolsó szombatján megnyitják az Oxygen Medical kapuit azon vendégeik előtt, akik szeretnék ellenőriztetni egészségi állapotukat és megtudni, mit tehetnek a megelőzés, illetve a gyógyulás érdekében. A kardiológusokból, angiológusokból, humánkineziológusokból, szájhigiénikusokból és szakasszisztensekből álló csapat a nap során ingyenesen végez szív-ultrahangos, Doppler-ultrahangos és szemészeti szűréseket, stressz-szint mérést, gyorslabor teszteket, szájhigiéniai felmérést és életmód-tanácsadást.

Idén a Barátok közt sztárjai - Ábrahám Edit, Mérai Katalin és Németh Kristóf – is a jó ügy mellé álltak és saját maguk is részt vesznek az életmód orvoslás felmérésein. Ennek során megbizonyosodhatnak egészségi és fittségi állapotukról, és az eredményeik alapján életmódtervet is kaphatnak a kezükbe.  Mérai Katalin a szív teljesítőképességét mérte fel kerékpár-ergométer használatával, Ábrahám Edit csontsűrűség mérésen vett részt és Németh Kristóf testösszetétel meghatározáson esett át, amely során fény derült izom- és testzsír százalékára, testtömegindexére és a belső szervekre rakódott zsír mennyiségére. Mindhárom sztár ellenőriztette a vérnyomását, vércukor- és koleszterinszintjét is.

Sportos életmódjuknak hála, a szakemberek nem találtak kiugró eltérések az értékekben, de az egészséges tartós megőrzése érdekében személyes életmódtervet is kaptak.

 

A sztárok ezzel az akcióval is a rendszeres szűrések fontosságára, valamint arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az életmódunkkal mi magunk is erősen befolyásolhatjuk az egészségi állapotunkat.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!