Szemölcsöket okozó a vírusok

Szerző: Szimpatika
A közvélekedés szerint a kisebb-nagyobb barnás, lógó szemölcs a bőrön nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem ha megsérülnek, akár el is rákosodhatnak. Mi az igazság? Az a helyes, ha időben eltávolítják, vagy ha hozzá se nyúlnak? Egyáltalán, mi okozza ezeket a kellemetlen szemölcsöket?
Mai, civilizált életünkben egyre többféle károsító anyag „bombázza” a testfelszínünket, leginkább a fedetlen, finom arcot és a nyakbőrt. Ezektől többféle növedék keletkezhet.


Előfordulhat, hogy ezek a rendellenességek gyorsan, nagy számban lepik el a finom nyakbőr redőit. Valószínűleg vírusok váltják ki. Ezek mindig jóindulatúak, csupán a leszakadás, megvérzés, begyulladás adhat okot orvosi kezelésre, de éppen ezek elkerülése miatt, és természetesen esztétikai okból is, könnyen, nyomtalanul eltávolíthatók. Dermatoonkológus szakorvosi vizsgálat azonban mindenképp ajánlatos, mivel ritkán ugyan, de festékes anyajegyek is hasonlíthatnak az előbb említettekre, és ma a pigment-naevusok állnak előtérben a rákmegelőzési szűrővizsgálatokon.
Ma már a rosszindulatú elfajulásra hajlamos bőrnövedékek kezelésére is megfelelően kidolgozott, a WHO (Világegészségügyi Szervezet) által ajánlott módszerek vannak, amelyekkel a korai rákok és rákmegelőző állapotok biztosan gyógyíthatók. A szakorvosi vizsgálat ezért is fontos!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!