A legjobb természetes szorongásoldó

Szerző: Szimpatika
Ha ránk tör a szorongás, szakemberek azt ajánlják, azonnal együnk meg egy banánt. A banán nem csak megnyugtat, de véd a szívbetegség, a stroke és az emésztőszervi problémák ellen.

A banánban sokféle nagyon fontos vitamin és ásványi anyag található.


Sok benne a B-vitamin, amely segíti az izmok és idegek közötti kommunikációt. Közreműködik a vörösvértestek termelésében. Segít elűzni a menstruáció előtti tünetegyüttessel járó kedélyhullámzást. Egyetlen banánban 0,7 mg B-vitamin van, mely a napi felnőtt szükséglet 35%-a. De vigyázat: főzéssel, sütéssel a B-vitamin egy része lebomlik, ezért az idegek nyugtatásához nyersen kell a banánt fogyasztanunk.

Ha azonban szívritmuszavaraink vagy hasmenésünk van, érdemes egy banánt megsütni és úgy fogyasztani, ugyanis ilyenkor a benne lévő pektin nevű élelmi rost könnyebben feldolgozhatóvá válik szervezetünk számára.

 

A banánban ezeken kívül sok kálium is található. Ez az ásványi anyag csökkenti a várnyomást ezáltal a stroke megelőzésében is szerepet játszik. Egy banánban 467mg kálium van. Ez napi szükségletünk 16 százaléka. De sok található benne a triptofán nevű aminosavból is. Ez serkenti a szerotonin nevű ingerületátvivő anyag termelését. Ezáltal véd a depressziótól, a szorongástól és álmatlanságtól. Ezeken kívül a benne lévő cukormolekulák elősegítik a hasznos bélbaktériumok szaporodását, csökkentvén ezzel az általuk termelt méreganyagok szintjét a vastagbélben.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!