A makacs köhögés természetes ellenszerei

Szerző: Szimpatika
Elmúlt a láz, az izomfájdalom, nyoma sincs már a tüdőgyulladásnak – ám a köhögés még mindig tart. Az orvosok természetesnek tartják, és mindig megnyugtatják a betegeket, ha egy hosszabb vírusos vagy bakteriális fertőzés után a köhögés marad. A köhögés múlik el a legnehezebben. Ez azonban nem vigasztalja meg a köhögéstől szenvedőket. Mi hozhat enyhülést?

1.      Párásító használata: a párásító segít a gyulladt légzőszervi szövetek gyógyításában. Többféle kapható belőle. A legolcsóbb típusok, amelyek hűvös ködöt hoznak létre a szobában, teljesen megfelelőek. Kevesebb energiát használnak fel, mint a meleg ködöt létrehozók, és attól sem kell tartani, hogy felgyújtanak valamit.

2.      Kerüljük a tejtermékeket: a tejtermékek nyálkát képeznek, amire a legkevésbé van szükségünk akkor, amikor épp a felgyülemlett váladéktól próbálunk megszabadulni.

 

3.      Víz: a hidratáltság mindig jót tesz a szervezetnek. A hideg és a meleg víz egyaránt gyógyítja a torkot, emellett a hideg víz a duzzanatokat is enyhíti.

 

4.      Méz: ne erősen feldolgozott, hanem minőségi nyers mézet fogyasszunk akár magában, akár teába keverve. A Pennsylvaniai Orvosi Egyetem vizsgálata szerint a 2-18 éves gyermekek köhögése és légúti gyulladása mézfogyasztás hatására hét napon belül elmúlt. A méz – egyes megfázás elleni gyógyszerekkel ellentétben – még mellékhatásokkal sem jár.

 

5.      Természetes gyógymódok: fogyasszunk gyömbért és fokhagymát! Aki bírja, rágja el őket nyersen, de akinek ez nem megy, vízbe is dobhatja pár szeletüket, vagy főzhet belőlük teát. A torok hátsó részének hoz enyhülést a felaprított, felmelegített hagyma mézzel keverve. Együnk belőle egy kanállal, majd legalább egy órán keresztül ne igyunk semmit. Keverhetünk a mézbe fokhagymát, illetve fehér vagy fekete borsot is.

 

Mielőtt azonban bármilyen házi gyógymódhoz folyamodunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy köhögésünket nem valamilyen komoly betegség okozza, és keressük fel orvosunkat.

 

forrás: www.medipress.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!