Egy természetes vércukorcsökkentő növény: a gurmar

Szerző: Szimpatika
A Gymnema sylvestre, más néven gurmar egy sűrű levelű, szőlőhöz hasonló futónövény, ami bokrokon és fákon kúszik fel, Dél-Indiában honos. Ez a növény a cukor rombolójaként ismert a világban, mert az ősi időkben az ayurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gymnema levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét. Ennek a felfedezésnek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és újra alkalmazzák természetes vércukorcsökkentőként

Alkalmazási területei:

* Elnyomja az édes ételek ízét, és így a vágyat is ezen ételek után

* Csökkenti a cukor metabolikus hatását azzal, hogy megakadályozza, hogy a belek emésztés alatt  elnyeljék a cukormolekulákat

* Cukorbetegség kezelésére

* Segít a vér normál cukorszintjét beállítani

* Szabályozza a testsúlyt

* Irányítja és szabályozza a cukor iránti sóvárgás mértékét

* A gymnema cukorfogyasztás közben csökkenti annak ízét

* Elősegíti az egészséges koleszterinszintet

* Az egyik legtermészetesebb mód, mely segít az normál vércukorszint elérésében és megtartásában

A Gymnema sylvestre növényben található vegyület a gimneminsav, mely a vércukorszint normalizálását segíti elő. Ez az anyag a zsírok és a szénhidrátok felszívódását képes gátolni, így a cukorbetegség  kezelésében és fogyókúrák kiegészítőjeként is kitűnően használhatóak. Csökkenti a szénhidrát utáni  vágyat és az éhségérzetet is, így könnyebb elkerülni a csokoládé és sütemények kísértését.

Cukorbetegség kezelésére:

A Gymnema sylvestre-levelek kivonata csökkenti a vércukorszintet. A kutatások kimutatták, hogy a  gymnema megduplázhatja a pancreas inzulintermelő sejtjeinek mennyiségét és visszaállíthatja a vércukorszintet a normálisra.
 

Egyes típusú diabéteszes páciensekkel végzett kutatások kimutatták, hogy a gymnema növeli az inzulin hatékonyságát. Egy speciális kutatás során pedig azoknak a kettes típusú diabéteszeseknek (nem inzulinfüggő diabétesz), akik gymnemalevél-kivonatot szedtek pár  hónapig, kevesebb inzulinra volt szükségük a vércukorszint kordában tartása érdekében, és  kevesebb gyógyszerre szorultak betegségük kordában tartására.

A Gymnema sylvestre, más néven gurmar leveleinek elfogyasztása
után elzsibbadnak a nyelv ízlelőbimbói, így nem érzik sem az édes, sem a keserű ízt; ebből kifolyólag kapta a gyógynövény a nevét: „az édes elpusztítója” (madhu-vinashi, gurmar). A gurmar egy fantasztikus gyógynövény, ami egyensúlyba hozza a vércukorszintet. A gurmar kitűnően alkalmazható mindkét fajta cukorbaj gyógykezelésében.

 

Fogyókúrázóknak:

A Gymnema sylvestre (gimneminsav) étvágycsökkentő és szénhidrát-felszívódást gátló, szénhidrát-anyagcserét szabályozó hatásáról ismert.

Egy egészséges diéta keretein belül a Gymnema sylvestre segíti a súlyveszteséget. Néhány hétnyi rendszeres szedése után válik igazán hatásossá. Az optimális megoldás az, ha minden étkezéshez fogyasztunk belőle, tehát naponta háromszor, hogy elérjük a kívánt hatást.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!