Szex vagy mobil? Inkább mobil

2012. 05. 21.
Szerző: Szimpatika
A mobiltelefon manapság annyira beleivódott életünkbe, hogy majd minden negyedik ember választja inkább a mobilját, mint a szexet. Némelyek, nem is kevesen, hamarabb lemondanának a testi örömökről, mint mobiljukról – derül ki az Ipsos legfrissebb, 24 ország közreműködésével készült nemzetközi Global @dvisor kutatásából.



A közvéleménykutatók által megkérdezettek 22 százaléka, a nők 30 százaléka előbb adná fel a szexet, mint a mobiltelefon-használatát. A magyar válaszadók jelentős többsége – 84 százalék – inkább a mobiljáról mondana le, mint a szexről.

Régiónként változik a kép. A latin-amerikaiak és dél-európaiak kevésbé (8-15 százalék) a szerelemet, mint a mobilt adják fel, míg az ázsiai-csendes-óceáni térség lakói – körükben a legelterjedtebb a mobilhasználat – szívesebben (31%) akasztják szögre az előbbi tevékenységet. Az élbolyt a japánok vezetik, 47 százalékuk mondana le a testi örömökről, és csak 53 százalék a mobiltelefon előnyeiről. Hongkongban ugyanez az arány 42/58 százalék, Dél-Koreában 38/62 százalék.

A sort a spanyolok, az argentinok és a brazilok zárják. Utóbbiak esetében csak 8 százalék preferálná mobiltelefonját a szex helyett – derül ki az Ipsos közleményéből.

 

forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!