Töltött paprika makrobiotikusan

2012. 06. 14.
|
Címkék: Édes Otthon 
A makrobiotika szerint táplálékunk úgy biztosítja legjobban az egészséget, ha gabonákból, zöldségfélékből, valamint hüvelyesekből állítjuk össze ételeink legnagyobb részét. Hívei szerint a makrobiotika az élelmiszerek és a szervek, szervrendszerek öt elem-tana szerinti besorolásával mind az egészség megtartására, mind a betegségek gyógyítására biztonságos, és minden káros mellékhatástól mentes, szelíd gyógymód. Személyre szabott, egyéni diétát ajánl.

A VegaSztár filmsorozatban ismert emberek mutatják be, hogyan lehet hús nélkül egészségesebben étkezni és pozitív példáikon keresztül ösztönzik a környezettudatos gondolkodás és magatartás terjedését. A sorozat táplálkozási tanácsadója Sebestyén Szilvia makrobiotikus. Az életmód egyik követője Illényi Katica . Az általa főzött töltött paprika. még a húskedvelőknek is nagyon ízlett.

Íme a recept:

 

Babbal és kölessel töltött paprika

1 csésze só nélkül 1 babérlevéllel puhára főtt bab

1 csésze főtt köles

2 gerezd fokhagyma zúzva

8 zöldpaprika egészben kimagozva

2 sárgarépa reszelve

1 fej vöröshagyma apróra vágva

1 kávéskanál hidegen sajtolt olaj

1 csésze paradicsompüré

1 sűrített paradicsom

6 friss bazsalikomlevél apróra vágva

½ csésze barnarizs-szirup

1 kávéskanál tengeri só

½ csésze kukoricakeményítő hideg vízben feloldva

 

Friss vízben, só nélkül, 1 babérlevéllel, fedő alatt puhára főzzük a beáztatott fél csésze babot, leszűrjük és kivesszük a babérlevelet. Háromszoros forrásban lévő vízbe tesszük a kölest és egy csipet tengeri sóval 25-30 perc alatt megfőzzük.  Beletesszük a zúzott  fokhagymát, pépesre gyúrjuk a babot és a kölest, ha szükséges még teszünk hozzá tengeri sót, majd  megtöltjük vele a kibelezett paprikákat.  Az olajon kevés tengeri sóval üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a reszelt sárgarépát, kevergetve sütjük néhány percig, felöntjük a bab maradék főzőlevével, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a pürét és a rizsszirupot, ha majd összekeverjük. A töltött paprikákat a lébe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a paprikákat és fedő alatt megfőzzük. Kivesszük a töltelékeket, a feloldott keményítőt és a friss bazsalikomleveleket a léhez keverjük és lassan főzve, kevergetve besűrítjük.

A többi friss bazsalikom levéllel díszítjük a tálalásnál.

 

Forrás: Sorry Magazin

Szóljon hozzá!

Májusi AKCIÓ

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2016. májusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el

Hírlevél feliratkozás

Felhasználási feltételek, adatkezelés »

Legutóbbi hozzászólások

A fülzúgás okai és kezelése

A fülzúgás vagy a fülcsengés sokak életét megkeseríti, mivel visszatérő vagy szűnni nem akaró formában jelentkezik. Csendes ...
Mókuska
ma 13:44
üdv

A gyömbér 10 gyógyhatása

A gyömbér egy természetes gyógynövény, amelyet fűszerként világszerte használnak. Több egészségügyi kutatás is bizonyítja, hogy a ...
Azari László
2016. 05. 23. 10:41
Szivbetegségre mewzitánt és coverekszet szedek,valamint venorutont visszér problémára Fogyaszthatok-e napi egy doboz sört?

Érelmeszesedés elleni vakcina. Pro és kontra

A szív- és érrendszeri betegségek még mindig a vezető halálokok közé tartoznak. Egy magyar kutató érelmeszesedés elleni vakcináját ...
Erzsébet
2016. 05. 19. 14:58
A koleszterin szintet mesterséges káros elektromos kisugárzás okozza. EZ EGY SZÁNDÉKOSAN GENERÁLT, ROSSZ ENERGIA, CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉG ...

Napi fél kiló mínusz: ketogén diéta

Az epilepszia gyógyításának „melléktermékeként” fedezték fel az étrendet, amely divatos fogyókúrává vált. Már a múlt század ...
Gábor
2016. 05. 09. 11:10
Csatlakozom Lászlóhoz, rettenetes hülyeségek vannak a cikkben leírva. Igaz, már lassan 5 éves és azóta nem egy tanulmány bizonyította, ...

Szorult helyzetben – a hashajtók helyes használatáról

A székrekedés olyan probléma, amivel gyakorlatilag mindenki találkozik legalább egyszer élete során, de mégis kevesen beszélnek róla. Mivel ...
kéovátn
2016. 05. 03. 19:33
Székrekedés ellen felsorolt problémák nálam, nem jött be. mert sok-sok zöld-séget fogyasztok /saláta, uborka petrezselyem, spenót retek, ...

Anyám Napja

„Üzenik az ágak, lombok, légy te mindig nagyon boldog” – zúg fejemben az óvodában tanult dal, lógázó lábaim árnyéka kaszálja a ...
Senga
2016. 05. 02. 19:22
Steve, az én 39 éves lányom tegnap anyák napja alkalmából az édesapjának is adott egy jelképes ajándékot, és így köszöntött fel ...

Őszi és téli erőgyűjtés: elő a magokkal és olajokkal!

Nagy igazság, hogy nem akkor kell elkezdeni kutat ásni, amikor megszomjazunk. Ez a hasonlat érvényes az erőnk, energetikai szintünk ...
Louis Paris
2016. 05. 01. 08:09
Én Louis Párizsban év 59. egyszer ezen ördögi betegség, az úgynevezett rák ", amikor hallottam a mágikus olaj úgynevezett kannabisz olaj ...

Mikor és hogyan érdemes inhalálni?

Ismét itt a tél, a gyakori alsó és felső légúti megbetegedések időszaka. Szakértőnk, Dr. Hidvégi Edit PhD gyermek- és felnőtt ...
Katalin
2016. 04. 29. 09:07
Én most kezdtem hörghurutra használni az inhalációs készüléket, Salvus vízes porlasztással,nagyon jó eredményt tapasztaltam. Egy ...

6 természetes orvosság a vérnyomás gyors csökkentésére

A hagyományos megoldás erre a szinte növekvőjárvány-szerű betegségre egyszerűen csak annyi, hogy az orvosok még több ...
Gál István
2016. 04. 25. 20:28
Nekem az a bajom ezzel/ezekkel, hogy hol kapható például nyers mandula v. kókuszvíz v. cayenne-bors, v. kurkuma. Nemrég vettem Q10-et, meg ...

A csalántea hatása az egészségre

Tibetben sok más hasznos, természet adta lehetőség között a csalánt is kiemelt gyógyhatású növényként emlegetik. Leveleit kiszárítva ...
Gál István
2016. 04. 23. 12:39
5 éve, (1975-óta) megnérték a vérnyomásom, a zorvos, mert lejárt a jogsi. 155 volt a felső, gyorsan kiírta a gyógyszert, de én inkább ...