Töltött paprika makrobiotikusan

2012. 06. 14.
|
Címkék: Édes Otthon 
A makrobiotika szerint táplálékunk úgy biztosítja legjobban az egészséget, ha gabonákból, zöldségfélékből, valamint hüvelyesekből állítjuk össze ételeink legnagyobb részét. Hívei szerint a makrobiotika az élelmiszerek és a szervek, szervrendszerek öt elem-tana szerinti besorolásával mind az egészség megtartására, mind a betegségek gyógyítására biztonságos, és minden káros mellékhatástól mentes, szelíd gyógymód. Személyre szabott, egyéni diétát ajánl.

A VegaSztár filmsorozatban ismert emberek mutatják be, hogyan lehet hús nélkül egészségesebben étkezni és pozitív példáikon keresztül ösztönzik a környezettudatos gondolkodás és magatartás terjedését. A sorozat táplálkozási tanácsadója Sebestyén Szilvia makrobiotikus. Az életmód egyik követője Illényi Katica . Az általa főzött töltött paprika. még a húskedvelőknek is nagyon ízlett.

Íme a recept:

 

Babbal és kölessel töltött paprika

1 csésze só nélkül 1 babérlevéllel puhára főtt bab

1 csésze főtt köles

2 gerezd fokhagyma zúzva

8 zöldpaprika egészben kimagozva

2 sárgarépa reszelve

1 fej vöröshagyma apróra vágva

1 kávéskanál hidegen sajtolt olaj

1 csésze paradicsompüré

1 sűrített paradicsom

6 friss bazsalikomlevél apróra vágva

½ csésze barnarizs-szirup

1 kávéskanál tengeri só

½ csésze kukoricakeményítő hideg vízben feloldva

 

Friss vízben, só nélkül, 1 babérlevéllel, fedő alatt puhára főzzük a beáztatott fél csésze babot, leszűrjük és kivesszük a babérlevelet. Háromszoros forrásban lévő vízbe tesszük a kölest és egy csipet tengeri sóval 25-30 perc alatt megfőzzük.  Beletesszük a zúzott  fokhagymát, pépesre gyúrjuk a babot és a kölest, ha szükséges még teszünk hozzá tengeri sót, majd  megtöltjük vele a kibelezett paprikákat.  Az olajon kevés tengeri sóval üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a reszelt sárgarépát, kevergetve sütjük néhány percig, felöntjük a bab maradék főzőlevével, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a pürét és a rizsszirupot, ha majd összekeverjük. A töltött paprikákat a lébe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a paprikákat és fedő alatt megfőzzük. Kivesszük a töltelékeket, a feloldott keményítőt és a friss bazsalikomleveleket a léhez keverjük és lassan főzve, kevergetve besűrítjük.

A többi friss bazsalikom levéllel díszítjük a tálalásnál.

 

Forrás: Sorry Magazin

Szóljon hozzá!

Szeptemberi AKCIÓ

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2015. szeptemberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el

Legutóbbi hozzászólások

Gyuri bácsi ajánlja: őszi tisztítókúra

Évente kétszer ajánlatos a szervezet méregtelenítését elvégezni: tavasszal és ősszel. A tél előtti salaktalanítással felkészülünk a ...
Pató Jánosné
tegnap 19:39
Köszönjük szépen Önnek, hogy önzetlenül segít nekünk idősebb embereknek. Minden jót kívánunk Önnek és továbbra is örömmel olvasom a ...

Milyen problémát okozhatnak a befőttek?

Sokan szeretnék megőrizni a nyár csodálatos ízeit a téli napokra, ezért szorgalmasan töltik a spájz polcait saját eltevésű lekvárral, ...
rani
2015. 09. 02. 21:22
Zsu Úgy látom, neked mindenre van időd, irigyellek. nem dolgozol napi 10 órát, anyukád még aktív. nem kell ápolni sőt lekvárt főz neked

A fülzúgás okai és kezelése

A fülzúgás vagy a fülcsengés sokak életét megkeseríti, mivel visszatérő vagy szűnni nem akaró formában jelentkezik. Csendes ...
kristek józefné
2015. 09. 02. 15:07
ajánlott

Várható-e változás 2014-ben a nyugdíjtörvény szabályaiban?

A legnagyobb kérdés a nyugdíjtörvény 2013-as átnézése során az, hogy mi lesz velünk, ha nyugdíjasok leszünk. Lesz-e egyáltalán olyan, ...
Nagyné Gálfi Magdolna
2015. 09. 01. 19:26
Én 61 éves vagyok, sokáig voltam varrónő, hol bejelentetlenül, hol meg hatórásként, már itt elveszítettem éveket, munkanélküli is ...

Hogy vigyázzunk a fogainkra?

Nemsokára beköszönt az ősz, de még van pár napfényes hetünk hátra. Sokan ilyenkor utaznak el még egy utolsót pihenni. Az utazás, pihenés ...
Éva
2015. 09. 01. 10:20
Éppen azt olvastam, hogy citrusfélék evése előtt és után fél órával tilos a fogmosás.

Néhány jó tanács zsírégetőknek

Lapogatom a hasamat, és érzem az ünnepi finom étrendek hatását az „úszógumim” növekedésében. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel az ...
HORDÓS ERIKA
2015. 08. 30. 14:25
82 KILO VAGYOK ÉS EBBÖL DÖBBET SZERETNÉK LE ADNI KÉREM SEGITSEN HOGY AZ USZOGUMITOL MEG SZABATUL HASSAK

Visszafordítható és visszatartható?

Sokakat érint, mégis keveset beszélünk róla: a vizelettartási problémák komoly nehézségeket okozhatnak a hétköznapokban, a nyári ...
Szimpatika
2015. 08. 30. 10:51
Kedves Sné, a FEMMED intézet honlapján, a femmed.hu-n talál bővebb információt.

A fittség a menopauzán túl is megőrizhető

A menopauzát átélő, és az azon átesett nőknek is van lehetőségük a súlyukat megtartani, sőt, akár még át is alakíthatják az ...
Boldaufné Pintér Erzsébet
2015. 08. 28. 10:51
67 éves vagyok,2 év alatt 20 kg rakódott rám.Nem vagyok nassolós,változatosan főzök.Heti 2 alkalommal intenzív tornára járok.Igaz,hogy ...

Életveszélyes darazsak: mit tehetünk ellenük?

A darázs legalább olyan veszélyes lehet mint egy feldühödött víziló, legalábbis erre utal egy ötezer éves történet. A víziló ellen a ...
kata
2015. 08. 27. 11:55
a rovarcsípést kettévágott hagymával bekenve enyhülnek a tünetek

Eljött a méhek ideje!

A forró nyári napok és az eső után, a párásabb időben újra nagy mennyiségű virágport tudnak gyűjteni a méhek, amelyre nyár végén ...
dr.Horváth Tamás
2015. 08. 24. 10:43
Nem a méhekkel van általában a probléma hanem egyes méhészetek gazdáival(tulajdonost kéne írnom de inkább harácsolónak kéne ...