Több mint egymillió gyerek veszélyben

Szerző: Szimpatika
Június közepén befejeződött az idei tanév, és több mint 1 millió gyermeknek kezdődött el a nyári vakáció. A következő hetekben számukra a játék, a pihenés és a kirándulás játssza majd a főszerepet, a szülőknek azonban érdemes időben felkészülniük erre az időszakra, hiszen az önfeledt játéknak gyakran kisebb-nagyobb baleset a vége.

A Generalihoz tavaly nyáron közel 3000 olyan kárigény érkezett, amikor gyermekek sérültek meg, és több mint 25 millió forintot fizetett ki a szülőknek. Éppen ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy az otthoni elsősegély-felszerelés mellett a gyermekek balesetbiztosításáról is időben gondoskodjunk.

A statisztikák azt mutatják, hogy a gyermekeket érintő balesetek száma jelentősen megnövekszik a nyári hónapokban, az iskolai szünet ideje alatt. Ennek oka nemcsak az, hogy sokkal több időt tölthetnek a szabadban, előkerülnek a kerékpárok, görkorcsolyák és a rollerek, de az is, hogy nagyon sok szülő nem tudja megoldani a gyermeke folyamatos felügyeletét. Emiatt sokszor egyedül indulnak játszani a gyerekek, amiből gyakran kisebb-nagyobb baleset lesz.

 

A nyári időszakban az egyik legnagyobb veszélyforrást a közlekedés jelenti. A hőségben a gyerekek figyelme is jelentősen csökken. Éppen ezért az autósoknak különösen óvatosan kell vezetniük, hogy megelőzhessék a kicsik figyelmetlenségéből, meggondolatlanságából eredő baleseteket.

 

„Sajnos társaságunknál is azt tapasztaljuk, hogy a nyári hónapokban jelentősen megnövekszik a gyermekeket érintő balesetek száma. Az esetek nagy többségét az okozza, hogy a gyerekek felügyelet nélkül indulnak játszani, és a játék hevében kisebb-nagyobb sérüléseket, illetve a figyelmetlen közlekedés miatt közlekedési balesetet szenvednek. Ezért fontos, hogy a szülők próbáljanak meg gondoskodni arról, hogy a gyerekek ne maradjanak felügyelet nélkül. Akár egy idősebb testvér, vagy a nagyszülők jelenlétével is megelőzhető a baj” – mondta el Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágvezetője.

 

A Generalihoz tavaly nyáron közel háromezer, gyermekeket érintő kárigény érkezett A leggyakoribb esetek a váll, felkar (több mint 200-szor) csukló (közel 500 esetben), alkar (több mint 700-szor), felkar törése, valamint a lábszár, térd, és bokasérülések voltak (közel 400 esetben). A társaság 2011-ben, a június és augusztus között elszenvedett balesetekre több mint 25 millió forintot fizetett ki a szülőknek.

 

Magyarországon ma nagyjából 2 millió fiatalkorú közül hozzávetőlegesen 380 ezren rendelkeznek magánbiztosítással az államilag finanszírozott gyermekbiztosításon kívül. Ezek közül a Generali Szimbával biztosított gyermekek száma nagyjából 280 ezer, így elmondható, hogy jelenleg ez a legnépszerűbb gyermekbiztosítás a magyar piacon.

 

Ráadásul az államilag finanszírozott balesetbiztosításhoz képest a Szimba tanuló-balesetbiztosítás jóval szélesebb védelmet biztosít, például baleseti műtéti térítést, baleseti- és normál kórházi napi térítést, de térít a kiemelt gyermekbetegségekre, az égésre, vagy a kullancscsípésre is. Ráadásul a szülőknek nem kell a kórházban magára hagyniuk gyermeküket, mert a biztosító a kísérő kórházi tartózkodásának költségeit is megtéríti.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!