Mi a gond a zsírszegény tejtermékekkel?

Szerző: Szimpatika
A zsíroktól való rettegés miatt világszerte egyre több zsírszegény tejterméket fogyasztanak az emberek. Csakhogy a tejzsírban található ún. konjugált linolsavak – amelyek fontos szerepet töltenek be többek között a zsíranyagcserében és a daganatos megbetegedésekkel szembeni védekezésben – hiányoznak a light termékekből.

Kutatások igazolják, hogy a konjugált linolsavak (továbbiakban CLA) gátolják a tumorsejtek növekedését, szaporodását, sőt el is pusztítják azokat.



Az érelmeszesedés megelőzéséhez is hozzájárulnak, valamint erősítik az immunrendszert. De a CLA alapvető fontosságú a testzsír szabályozásában is, amely nélkül nem képzelhető el hatékony fogyókúra, illetve az ideális testsúly megtartása. A CLA segítségével súlyt veszíthetünk, ráadásul onnan, ahonnan szükséges, tehát a zsírszövetből, nem pedig az értékes izomszövetből (ahogyan a drasztikus diéták során rendszerint). Úgy tűnik, a CLA jelentőségének felismerése forradalmasította a fogyókúrás termékek gyártását. A kutatások igazolják, hogy a CLA biztonsággal, kellemetlen mellékhatások nélkül alkalmazható az alakformálásban, a testzsír és izomszövet kívánatos arányának elérésében, ami egyúttal számos, az elhízással összefüggésbe hozható krónikus betegség kialakulásának megelőzését is jelenti.

 

forrás: diet.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!