Érzelmileg sebzett nép vagyunk

Szerző: Szimpatika
„Érzelmileg sebzett, fapados nemzet vagyunk” – jelentette ki Prof. Dr. Bagdy Emőke az Érzelmek Iskolája nyitóelőadásán, amely teltházzal fogadta a pszichológiatudomány egyik legelismertebb szaktekintélyét. A Független Pedagógiai Intézet által szervezett szemináriumon a pszichológus bebizonyította, hogy lelkibeteg nemzetünk felgyógyulhat, mégpedig az önkarbantartás segítségével.

A Független Pedagógiai Intézet megnyitotta az Érzelmek Iskolája című programsorozatát Prof. Dr. Bagdy Emőke fővédnökségével. A bevezető előadás olyan nagy érdeklődést keltett, hogy szinte nem lehetett elférni a teremben. Ez is igazolta a szervezők és a pszichológus megállapítását, miszerint a program létjogosultsága és időszerűsége megkérdőjelezhetetlen. 


A fővédnök szomorú tényekkel kezdte a szemináriumot és kijelentette, érzelmileg sérült nemzet a magyar. Ugyanakkor nem festett negatív jövőt, sőt, optimistán állva a tényekhez kifejtette, hogy nincs menthetetlen helyezet. Meggyógyulhatunk, méghozzá viszonylag egyszerű módon: saját magunk törődésével, gondozásával, érzelmi csiszolgatásával. 

Az önkarbantartás módjának megismerésére alakult az Érzelmek Iskolája, amely minden hónap második csütörtökén tartja szemináriumait. 

„Pszichénk olyan, mint a kaleidoszkóp, amelyben egy apró mozdulat hatására minden megváltozik. Éppen ezért nincs reménytelen helyzet, mert egy kis lépés is hatalmas változást eredményezhet” – biztatta a hallgatóságot Bagdy Emőke. 

„Ha elkezdünk befelé figyelni, sok érdekességet vehetünk észre. Ha naponta fél órát töltünk gondolataink mustrálásával, már könnyebben tudjuk feldolgozni a bennünk gyülemlő negatív hatásokat, amellyel már sokat tettünk saját egészségünkért. Érzelmeink tárolóedényei a sejtjeink, amelyek feltöltése már magzati korban elkezdődik. Ahhoz, hogy társadalmunk lelki egyensúlya helyreálljon, a tudás átadást már nagyon korán el kell kezdeni” – magyarázta a pszichológus. 

A Független Pedagógiai Intézet a fent említett okok miatt úgy állította össze programsorozatát, hogy megszólítsa a szülőket és pedagógusokat is, akik a felnövekvő generáció fejlődésére a legnagyobb hatást gyakorolhatják. Az Érzelmek Iskolájával egyidejűleg elindult a Szülők Iskolája és a Pedagógus Akadémia is. 

Bővebb információ: https://fupi.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!