Vágykeltő gyümölcsök

Szerző: Szimpatika
A gyümölcs a világ minden táján a nőiesség, a termékenység jelképe, ezért gyakorta hasonlítják például a piros ajkat az eperhez, a gömbölyű mellet az almához. De nem csak egy-egy gyümölcs alakú női testrész mozgatja meg a férfiak fantáziáját, a cseresznyét vagy meggyet szedő, esetleg szőlőt kapáló nők látványa annyira megbizsergeti vérüket, hogy egyenesen ágyba vágynak, hiszen ezek a munkálatok számukra nemi aktusra való felhívásnak tűnhetnek.

A diónak és a mogyorónak ugyancsak van szexualitásra ingerlő jelentése. A női és férfi egyesülést formázó fügefa, amelyet gyakran ábrázolnak sokmellű fának a házasság, a szerelmi gerjedelem megtestesítője, s a bibliai bűnbeesés gyümölcseként ismert alma a tiltott szerelem megismerésének szimbolikája. A kozmikus vaginát ábrázoló lótusz magjai az isteni teremtést jelképezik.

 

Gránátalma: a sokmagvú jelkép

A gyümölcsök között talán legelőkelőbb helyet a Dionüszosz véréből kisarjadt sokmagvú gránátalma birtokolja, amely nemcsak a termékenység, hanem a születés megtestesítője is lett. A gránátalmáról a keresztények úgy tartják, hogy Jézus Krisztus hozta le az égből, a hinduk, hogy az isteni áldás jele, Koreában pedig azt, hogy az istenek eledele.

A mai Tunézia területén élt Nefzaui sejk 1500 körül lejegyzett szerelemtana is említi a gránátalmabor jótékony hatását. A tibetiek a nemi izgalom előidézésére 11 komponensből álló gyógyírt használtak, a keverék gránátalmából, papsajtból, fahéjból, spárgából anglikából, hosszú borsból, kardamomból, Polygonatum cirrhifoliumból, Tribulus terrestrisből és mirabilis himalaicából tevődik össze. A pirulákat naponta 2-3 alkalommal forró vízben kellett feloldani.

A gránátalmából préselt aromás bor mértékkel fogyasztva kellemes izgalmakat okoz.

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag szőlőből mazsolát aszalnak vagy bort préselnek. A bort ősidők óta mint isten ajándékát dicsőítették vagy méregnek bélyegezték. A borból készült borpárlat ugyancsak a nemi élet izgató szere.

 

Egzotikus növények

  • A datolyapálma mint a fák királynője a termékenység fája. A mámorító datolyaborból valamikor réges-régen Mezopotámiában erotikus rítusok során bőségesen fogyasztottak.
  • Az öntermékenyülő banánfa szárát Kelet-Indiában a házassági ceremóniáknál használják.
  • A mangó a hindu mitológiában a szerelem és az odaadás szimbóluma. Siva isten és Párváti istennő kézfogójukat egy mangófa alatt tartották. Az indiaiak szerint a mangófa minden születéskor új levelet hajt.
  • A kókusz húsa, a kopra nem csak tápláló, hanem pozitív hatással van a nemiségre.
  • A kávé önmagában is serkentő hatású, de ha kardamommal és mézzel isszák, már szerelmi vágyat gerjeszt.
  • A központi idegrendszert izgató tea a taoisták kedvelt élénkítőszere volt, amelyet szemlélődéskor és meditáció idején használtak.
  • Az aztékok az „istenek eledelének” tartott kakaóbabbal fizettek a prostituáltak által nyújtott testi örömökért.
  • A kóladió, melyből élénkítő üdítőitalt készítenek, bőségesen tartalmaz koffeint, Afrikában erős szerelmi varázsszernek tartják, ezért gyakran rágnak friss kóladiókat.
  • A rendkívül kicsapongó és szabados nemi életet élő mochica indiánok a teljesítménynövelő kokaint tartalmazó kokacserje mellett szívesen fogyasztották a San Pedro kaktusz főzetét.
  • A valamikor a maják termesztette ízletes avokádó húsáról azt tartották, hogy felkelti a nemi érdeklődést és erőt ad a testi vágyhoz.

 

forrás: www.ferfiegeszsegor.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!