A legjobb teák fogyókúrázóknak

Szerző: Szimpatika
Régi fogyókúrás tipp: ha éhes vagy, először igyál meg egy pohár folyadékot. Persze nem mindegy, hogy mit. Hiszen a folyadék is hizlalhat. Egy pohár kólában, vagy gyümölcslében rengeteg kalória van. Fogyókúra mellé tehát jobb a tiszta víz. Vagy még jobb a megfelelő tea. A legjobb teákban minden megtalálható, ami az eredményes fogyókúrához szükséges. Az aromás fűszerek ugyanis felgyorsítják az anyagcserét. Segítik a hormonok és az enzimek termelését, hogy mielőbb beinduljon a zsírégetés.
A teák rendszeres fogyasztása közben a szövetek erősödnek, a bőr tisztul és feszes lesz. Ráadásul a fűszerek aromaanyagai nyugtatnak, és minden egyes csésze ital felmelegíti testét, lelkét. Mindennap más ízesítésűt igyon. Reggelente készítsen két liternyi teát, és még forrón töltse termoszba. Így bármikor kortyolgathat belőle, ha elkapja az éhség.


Csalántea – gyömbérrel
Víztelenít és méregtelenít. Optimalizálja az anyagcserét és az emésztést; az egész hormontevékenységet a zsírégetés szolgálatába állítja. Forraljon fel két liternyi vizet, öntsön le vele 25 g csalánlevél teát. Hagyja ázni tíz percen át. Közben pucoljon meg 2 dekányi friss gyömbért, reszelje le, és tegye a termoszba. Szűrje rá a teát. Kevés mézzel ízesítheti.

Mate tea – kardamommal
A Mate tea Brazília és a latin világ napi itala. Frissítő hatása a kávéval azonos, de nem sokkolja, hanem megnyugtatja az idegrendszert. Csökkenti az éhségérzetet, erőt ad azokon a napokon, amikor koplal, vagy csak kevesebbet eszik. Csekély koffeinje aktivizálja az anyagcserét, beindítja a zsírégetést és a víztelenítést segítő enzimek működését. A kardamom pedig munkára fogja az emésztő enzimeket, amely gyorsan feltörik a zsírraktárakat. Törjön össze 10 szem kardamomot, reszelje le egy fél citrom héját. Mindkettőt tegye fel főni 2 liternyi vízben. Adjon hozzá folyékony (hőálló) édesítőszert. A főzettel 3 perc után öntsön le 20 grammnyi mate teát. Hagyja állni 10 percig, majd szűrje termoszba.

Lapacho tea – ánizzsal
A lapacho az indiánok ősi gyógyszere; gazdag ásványi anyagokban; erősíti az immunrendszert. Karamellás íze van. Segíti az emésztést, optimalizálja az anyagcserét. Tartalmaz kalciumot, vasat, szelént, erősíti az immunrendszert.
Egy nagyobb fahéjdarabot és 2 evőkanál ánizsmagot törjön össze mozsárban. Jó 2 liternyi vízzel forralja fel, hagyja egy percen át gyöngyözni. Majd a leszűrt lével forrázzon le 20 grammnyi lapacho teát. Hagyja állni körülbelül 5 percet.

Zöld tea – citromfűvel
Fokozza a fehérje-anyagcserét, regenerálja és tisztítja a bélflórát. Javítja az epeműködést és az emésztést. A citromfű megnyugtatja a gyomrot; hatását csak fokozza a ginzeng.
Teáskanálnyi citromfűvet és 15 grammnyi zöld teát forrázzon le 2 liternyi vízzel. Hagyja kb. 3 percig ázni. Szűrje a termoszba. Fogyasztás előtt csészénként adjon hozzá 2 evőkanálnyi ginzeng tonikot.

Rooibush tea – szegfűszeggel
A rooibush tea – a vörös bokor – tűleveleit régóta fogyasztják teaként. Nem tartalmaz teint, viszont gazdag ásványi anyagokban és B12-vitaminban Szabályozza a vese- és az epeműködést, oldja a görcsöket. Aktivizálja a zsíranyagcserét, optimalizálja a gyomorsav-szintet. Megszabadít a hordóhastól. Fokozza a boldogsághormon termelését.  Mozsárban törjön durvára 2 evőkanálnyi köménymagot és 5 szem szegfűszeget. Jó két liternyi vízzel és ízlés szerinti folyékony édesítő szerrel főzze fel, egy percen át hagyja gyöngyözni. Szűrje le a főzetet, és forrázzon le vele 20 grammnyi rooibush teát. Tíz perc múlva újból szűrje le.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!