Honnan jussunk tiszta vízhez?

Szerző: Szimpatika
Tudta, hogy egy 55 kilós emberből kb. 33 kg pusztán víz? Vagyis mi, emberek, úgy vagyunk „összerakva”, hogy szervezetünk 60-70 százalékát teszi ki a bennünk lévő víz. Ezt bizony hajlamosak vagyunk elfelejteni, és mivel nincs bennünk „víztározó”, mint pl. a tevében, folyamatosan pótolnunk kell a folyadékot, méghozzá tiszta vízből.

Az utóbbi években rohamosan nőtt Magyarországon a palackozott vizek fogyasztása.


Ez biztosan részben divat, részben a csapvíz minőségének kritikája. Az azonban, hogy az ivóvizet tulajdonképpen palackozott vízzel helyettesítjük, számos problémával jár. Egyrészt kimutatták, hogy egyes palackozott vizekben fellelhető ásványi anyagok néha nem is szükségesek a szervezetünknek olyan mennyiségben, vagy összetételben, ahogy azt általában tartalmazzák. A másik gond, hogy a palackozott vizet a kitermelés helyéről is szállítani kell, aztán mi is szállítjuk (cipeljük) a fogyasztás helyére, és végül ott maradnak felhalmozódva a kiürült PET-palackok, ami jelentős környezetterhelést jelent a Számunkra. Nem beszélve arról, hogy az egyre dráguló palackozott vizek a pénztárcánknak sem előnyösek. Talán ezért is fedezzük fel egyre többen a szűrt csapvizet, hogy igazán finom és egészséges vizet fogyaszthassunk mindig.

Erre a célra szolgálnak azok a vízszűrő kancsók, amik jó ízű, fontos természetes arányú ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmazó csapvizet szűrnek meg, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában. Ezáltal élvezhetőbbé teszik a hideg vagy forró italok, ételek ízét is, nem utolsó sorban pedig segítséget nyújtanak egy egészségtudatosabb életmód kialakításában.

Forrás: www.mosolygoviz.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!