Új módszer a krónikus betegségek gyógyításában

Szerző: Szimpatika
Szinte minden betegség gyógyulásában jelentős szerepet játszik az, hogy megfelelő mennyiségű oxigén jusson el a sejtekhez. Sokkal könnyebben veszi fel ugyanis a harcot a kórokozókkal szemben egy olyan szervezet, amelynek megfelelő az oxigénellátása.

Erre a felismerésre épít a Konstantin Buteyko által elsősorban az asztma gyógyítása érdekében kidolgozott módszer. Az orosz kutató rájött arra, hogy az asztma – és még sok más betegség – az ún. tartós hiperventilláció következtében alakul ki. Míg más eljárások a tüneteket próbálják meg csökkenteni, Buteyko módszere a betegségek kiváltó okát, vagyis a túllégzést szünteti meg. 

A módszer lényege a légzés, pontosabban a percenként be- és kilélegzett levegő mennyiségének csökkentése. Ez kétféle módon érhető el: vagy kisebb levegőt veszünk, vagy ritkábban, lassabban lélegzünk. Az ideális persze a kettő ötvözése. A módszer azon a megdöbbentő paradoxonon alapszik, hogy minél kevesebb levegőt lélegzünk, annál több oxigént kapnak a sejtjeink. Általában nem az a probléma, hogy nincs elég oxigén a vérünkben, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű szén-dioxid hiányában ez az oxigén nem tud hasznosulni, és nem jut el a rendeltetési helyére, tehát a sejtekhez és a szövetekhez. A jobb oxigénellátás hatására szervezetünk átkapcsol egy egészségesebb üzemmódra: javul a keringésünk, az anyagcserénk, egészségesebbek, ellenállóbbak leszünk, szinte minden betegséget könnyebben legyőzünk.

Az eljárás, bár elsősorban asztmásoknak javallott, allergia, szénanátha, orrdugulás, apnoe, magas vérnyomás, fejfájás, migrén, szorongás, pánikbetegség, ekcéma, vagy akár elhízás esetén is pozitív hatást eredményezhet. Ráadásul elsajátítása és alkalmazása különböző krónikus betegségek megelőzésére is alkalmas. „Mi nem gyógyítunk, csak megtanítunk egy módszert, amely mindenkinél működik, és amellyel mindenki meg tudja gyógyítani saját magát” – vallja Varga-Szilágyi Gyula, a magyar Buteyko Légzésközpont alapítója.

Forrás: https://www.buteyko.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!