A szervezet képes önmagát meggyógyítani

Szerző: Szimpatika
A szervezetünkben összetett folyamatok milliói gondoskodnak arról, hogy minden szervünk a lehető leghatékonyabban működjön, és hogy szerveink egymással is összhangban lehessenek. Óriási alkalmazkodóképességgel bírunk, így nagyon sokáig nem is veszünk észre semmit abból, amit a szervezetünk elkövet annak érdekében, hogy „eltussolja” a testünkkel szemben elkövetett „bűnöket”.

Évekig fogyaszthatjuk büntetlenül a cukros, egészségtelenül feldolgozott ételeket, amíg intenzíven működnek a kiválasztó szerveink. A felesleges savak eltávoznak ugyan a testünkből (a kilégzéssel, a vizelettel, a széklettel, ill. a bőrünkön keresztül), de tudnunk kell, hogy mindez nagy erőfeszítést jelent a szervezetünk számára: előbb-utóbb kimerül, és egyre nehezebben tudja ellátni ezt a feladatot.

A szervezetünk öngyógyító és önfenntartó folyamatai

Szervezetünk a természet tökéletes alkotása. Ha a megfelelő körülményeket biztosítjuk számára, akkor mindent megtesz saját egészségének megtartásáért. A kérdés csak az, hogy hogyan tudjuk segíteni testünknek ezt a törekvését, ahelyett, hogy hátráltatnánk. Milyen feltételeket kell biztosítani, hogy ezt a feladatot a lehető legtökéletesebben tudja végezni?

Naponta kb. 500 milliárd sejtünk pusztul el, és születik újjá. Az elpusztult sejtek alkotóelemeikre bomlanak, részben újra felhasználásra kerülnek, részben pedig kiürülnek a szervezetből. A sejtjeinket szervezetünk a bevitt tápanyagokból képes megújítani, tehát csak „hozott anyagból” képes dolgozni. Azt pedig mindenki tudja, hogy értéktelen, gyenge alapanyagból senki sem tud minőségi, tartós és megbízható terméket gyártani – így van ezzel a szervezetünk is. Testünk egészségi állapota nagymértékben függ a bevitt ételek összetételétől, ezért ha valaki tudatosan táplálkozik, nagy valószínűséggel az életkilátásai is biztatóbbak lesznek.

Vállaljuk a felelősséget saját egészségünkért!

Tudomásul kell venni, hogy csak saját magunkat vagyunk képesek meggyógyítani és egészségben tartani. Orvosaink ellátnak minket bölcs tanácsokkal, amelyeket nekünk kell megfogadnunk és betartanunk, ők ezt nem tehetik meg helyettünk. Nem mutogathatunk másra, nem várhatjuk el senkitől, hogy helyettünk döntsön abban, mit eszünk, mit iszunk, mennyit mozgunk, hogyan bánunk saját testünkkel, hogyan gondolkodunk. A szervezetünkkel való visszaéléseinknek megvan a böjtje: betegségek számtalan változata. Ugyanakkor pozitív erőfeszítéseinknek garantáltan meglesz a gyümölcse: hosszú, egészséges élet!

 

Forrás: Lénárt Gitta / www.nyersetelakademia.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!