Báli szezon

2013. 03. 02.
Szerző: Sallai Ervin
Kerecsendiné Szirbik Klára (Zsófi néni) levele a szülőkhöz.

Kedves Szülők!

Nyakunkon a farsang. Iskolánk köztudottan tiszteli a hagyományokat, így nagy súlyt fektetünk arra, hogy a „farsang” szóról nebulóink ne csak a szilveszterről maradt petárdák felrobbantására asszociáljanak, hanem tisztában legyenek a szó eredeti jelentésével.

Valójában a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszakot nevezzük mi farsangnak. A nagyböjt városunk hagyománya szerint akkor kezdődik, amikor a karácsonyra vásárolt lapostévé törlesztőrészlete teljesen elviszi az év végi bónusz maradékát, és a család több hónap McDonald’s után rákényszerül a hazai koszt böjtjére. Az időszak lezárása a „farsang farka” – ezt hívja a köznyelv farsangnak. Ilyenkor évről-évre bált rendez iskolánk, annak ellenére, hogy utána mindig renoválnunk kell az épületet. Utoljára 1945-ben úszta meg olcsón alma materünk a mulatságot, amikor egy tüzérségi támadás elsöpörte a jelmezbált. A repeszgránátok okozta sérülések az épületben eltörpültek az ittasan táncoló szülők által keltett károk mellett.

A karneváli hangulatot a maga ártatlan pajkosságában szeretnénk megtartani. Ezért idén nem önökre bízzuk a jelmezbál tematikájának kiötlését. A tavalyi „prostik és kamionosok” témakör – bár nagyon kreatív volt – a kicsinyek közt számos, alig-alig megválaszolható felvetést szült. A tanári kar például nehezen felelt az olyan kérdésekre, mint pl. az, hogy 3500 kilogrammot meg nem haladó tömegű mezőgazdasági vontatóval lehet-e előzni a „Tehergépkocsival előzni tilos” táblánál?

A 2013-as jelmezbál témája az Óz a csodák csodája lett. A maskarákat értékelő zsűri az eredeti szövegértelmezés szerint méltatja a versenyzőket, így pl. a bádogember szerepében alkalmatlannak nyilvánítja a terminátorjelmezeket. Jedik nincsenek az említett műben, így a fénykardok beszerzése okafogyott. Szintén az említett ok miatt fölösleges, hogy a lányok fülére kakaós csigát ragasszanak – Dorothy frizurája nagyban eltér Leila hercegnőétől.

A lepényevés minden évben mókás színfoltja a rendezvénynek. Kérjük, most igyekezzenek a zsinórra fellógatott lepényeket a zsinór és a csipeszek nélkül elfogyasztani, mert a járási kórház nincs felkészülve a tömeges urológiai beavatkozásokra.

A tombolasorsolás menetének tisztaságát sokan megkérdőjelezték tavaly, amikor a polgármester felesége nyerte az önkormányzat által felajánlott családi házat. Idén a vádaskodások elkerülése végett közjegyző hitelesíti a sorsolást. Véletlen egybeesés, hogy főszponzorunk idei nyereményként sajnos csak egy kakasos nyalókát ajánlott fel, de hát a játék a fontos, ugyebár.

Talán fölösleges is külön említenem, hogy mivel a rendezvény iskolánkban kerül lebonyolításra, a szeszesital-fogyasztást határozottan ellenezzük. Az igazgatóság véleménye szerint a báli hangulat józanul is garantált. Hogy az atrocitásokat elkerüljük, a vendégeket szúrópróbaszerűen szondáztatjuk, és akinél az alkoholszint meghaladja a merevrészeg állapotot, azt megkérjük, hagyja el a tornatermet, különösen alsó tagozatos tanulók esetében.

Reméljük, a vidám rendezvény mindenki kirívó események nélkül, jókedvűen zajlik majd. Szeretettel várom a kedves diákokat és szüleiket a bálra magam, a tanári kar és a Terrorelhárító Alakulat nevében.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!