Az alacsony a vérnyomás természetes kezelése

2013. 05. 18.
Szerző: Szimpatika
Annyit beszélünk a hipertónia veszélyeiről, hogy akinek inkább alacsony a vérnyomása, megnyugodva sóhajt fel. Pedig ez az állapot sem jelent jó közérzetet, hiszen akinek alacsony a vérnyomása, egész nap kínlódik: fáradt, levert, kedvetlen, nem tud megfelelően koncentrálni, fáj a feje és esetleg még hányinger is kínozza.

Hát még ha tudnák, hogy az akut alacsony vérnyomás (hipotónia) sokkal több betegségért felelős, mint mondjuk a meghűlés! Ennek ellenére a hipotónia a magas vérnyomással (hipertónia) szemben nem számít betegségnek, mert egyrészt nem okoz szervi elváltozásokat, másrészt sok orvos szerint a beteg számára veszélytelen állapotról van szó.

De mit tehetnek a hipotóniások a rossz közérzet ellen? Például, hogy a napi 2 liter folyadékmennyiség felét tea formájában fogyasztják el. A fekete tea egyik alkotóeleme, a tein, a koffeinhez hasonlóan jól hat a szívműködésre és a vérkeringésre, ahogyan a galagonya és a kökény is; a rozmaring és a ginszeng pedig élénkít. A torna is jó értréning: felkelés után tíz guggolás és fekvőtámasz segít beszűkíteni az éjszaka kitágult ereket. Akinek alacsony a vérnyomása, ne fürödjön meleg vízben, mert az kitágítja az ereket. Reggeli fáradtság ellen jó a váltott zuhany. A vérkeringés élénkítésére kitűnő a víztaposás: a kádat térdig töltsék fel hideg vízzel, majd úgy lépegessenek benne, hogy mindig csak az egyik lábuk legyen a vízben. Ha napközben leesik a vérnyomás, hatásos a karzuhany vagy a karfürdő: egy lavórt töltsenek fel hideg vízzel, majd mindkét karjukat húsz másodpercre merítsék bele.


Forrás: onl.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!