Mit mondanak el rólunk a betegségeink?

2013. 05. 23.
Szerző: Szimpatika
A holisztikus szemléletű orvoslás képviselői szerint a betegség az emberi tudatban létrejövő diszharmónia jele, figyelmeztetés, hogy valamilyen problémát meg kell oldanunk. Minden betegségnek valamilyen mélyebb jelentése van. Lássunk hát néhányat ezek közül.

Allergia: azt jelzi, hogy az élet valamelyik részterületével nem akarunk érintkezni. Elutasítunk, ellenzünk, hárítunk valamit. Oka lehet a túlérzékenység, az elfojtott agresszió, az élettől való félelem.

–Álmatlanság: mutatja, hogy képtelenek vagyunk lazítani, örökké kontrollálni akarunk mindent, több felelősség van a vállunkon, mint amennyit elbírunk, és elnyomjuk személyiségünk bizonyos részeit. Ha megtanuljuk elengedni magunkat, könnyebben és mélyebben tudunk majd aludni.

–Csonttörések: jelzik, hogy egy ponton túlságosan megmerevedtünk, rugalmatlanná váltunk. A gipsz nyugton maradásra kényszerít, és arra, hogy elgondolkozzunk, hogyan használjuk majd később törött „munkaeszközünket””.

–Elhízás: a mértéktelen evés mögött a gyöngédség iránti vágy, a szeretetéhség és a belső üresség áll. A gyógyuláshoz vezető úton szabadjára kell engedni a felgyülemlett energiákat és meg kell szabadulnunk mindenféle mércétől.

–Emésztési panaszok: oka a szellemi túltápláltság, a bírálat elfogadására való képtelenség, illetve az a helyzet, amikor az ember hosszabb időn keresztül olyan feladatokkal találja szemben magát, amelyekkel nem tud megbirkózni. Sokat segít, ha képesek vagyunk belátni, hogy valami nem megy.

–Fejfájás: oka a túlzott becsvágyban és a görcsös akaratban keresendő, kiváltója lehet a kudarctól való félelem, de okozhatják a szexuális élet öntudatlan zavarai is. A migrénes betegek általában képtelenek szembenézni a nehézségekkel, a problémákat az értelem szintjén fojtják el. Ezért a fejfájások megszüntetésének legjobb módja a feszültség csökkentése, a lazítás.

–Herpesz: belső konfliktusok okozzák. A nemi szervek herpesze szexuális nehézségekre, az alsó ajkon jelentkező hólyagocskák testi jellegű diszharmóniára, a felső ajkon lévő herpeszek pedig szellemi vagy lelki feszültségekre utalnak. Csak az önmagunkban hordozott konfliktus okainak feltárásával előzhető meg a kialakulása.

–Kötőhártya-gyulladás: mint általában minden szembetegség, azt üzeni, hogy valamivel nem merünk szembenézni, nem vagyunk őszinték önmagunkhoz. Ha megtanuljuk a világot és benne magunkat olyannak látni, amilyen, nem kell félnünk a szem betegségeitől.

–Mandulagyulladás: akkor jelentkezik, ha valamit el akarunk mondani, de nem vagyunk rá képesek.

–Tarkófájdalmak: túlzott makacsságra, önfejűségre, szellemi merevségre utalnak. Ha türelmesebbek, megértőbbek leszünk, nyakasságunk oldódik, tarkónk merevsége is szűnni fog.

Az itt felsorolt „diagnózisok” természetesen nem pótolják az orvost, csupán segítenek elgondolkozni testünk jelzéseiről, segítenek megérteni önmagunkat.


forrás: Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!