Van kedved egy kis mozgáshoz?

2013. 05. 30.
|
Amikor az egészséges életmód mellett tesszük le a voksunkat, akkor több dologról is döntünk egyszerre: mit eszünk, hogyan gondolkodunk, mit iszunk, mennyit mozgunk, hogyan bánunk saját testünkkel. Most egy kis mozgásra szeretnénk invitálni téged a BSI segítségével. Válogass hát kedvedre a következő időszak tömegsport eseményeiből!

BSI BrutálFutás – június 1.

Te bevállalnád?

A kocogás a föld bármely országában igen népszerű sportág. Sokan űzik hobbiként egészségük, fittségük megőrzésére, karbantartására vagy az elszántabbak tűrőképességük, határaik feszegetésére. Mindezt teszik futópályán körözve, vagy a természetben. Na de mocsarassá sarasított emelkedőkön vagy éppen mély homokban, esetleg szalmabálákon átugrálva? Nos, ezt csak a legbátrabbak vállalják be.

Nem egy hagyományos futóverseny, inkább egy katonai kiképzőpálya, egy akadályverseny és egy futóverseny keveréke. A helyszín eleve különleges: egy igazi, épített motocross pálya 14 dombbal/ugratóval Nyáregyházán.

Egy kis ízelítő a pályából:

– Mocsarassá sarasított és meredek emelkedők, lejtők

– Mély homokban futás

– Álcaháló alatt kúszás

– Szalmabálákon átmászás

– Vizesárkon átkelés

– Kacskaringós labirintus

– Felszántott szakaszok

Szóval egy kicsit koszos leszel. De mit számít ez, ha a kitartásodat, vakmerőségedet és felkészültségedet bizonyíthatod? Kortól és nemtől függetlenül bárki nevezhet a versenyre, nem kell terepfutónak vagy elvetemült túlélőtáborokban kiképzett alanynak lenned. Persze az nem árt, ha szeretsz és szoktál futni, és még egy kis merészség is van benned.

Vállald be, ha mered!

Helyszín: Nyáregyháza, Motocross pálya
Időpont: 2013. június 1.
Bővebben: www.brutalfutas.hu

2. K&H olimpiai kerékpáros nap – június 2. Gárdony

Június első vasárnapján egy tókerülő bringatúrára invitálják a szervezők a családokat és a baráti társaságokat. Egy szimpla tókör a Velencei-tó körül. 28 kilométer a Sport Beach területéről indulva és oda visszaérkezve.
Egyszerűnek tűnik – és az is. Kell hozzá egy kerékpár, minimális kerékpáros tudás, ezután indulhat is a menet. Apa, anya, kislány, nagyfiú, mindenki jöhet, kedélyes túrahétvége, a túra útvonala végig biztosított úton halad. Tekerés közben érdemes időt szakítani és odafigyelni a táj és a tó élővilágának különleges szépségére is.
Tavaly 1300-an választották ezt a programot – több mint 10 percig tartott, míg a teljes mezőny elrajtolt.

Bővebben: kerekparosnap.hu


20. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó – június 9. Budapest, 56-osok tere

Fuss csapatban a sikerért!

Június 9-én a leggyorsabb, legviccesebb nevű, legvidámabb és akármilyen tekintetben a „leg” csapatok állnak majd rajthoz az 56-osok terén, hogy a 20. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón megmutassák országnak-világnak, hogy mit tudnak. Tavaly 6800 futó és 1300 csapat futott az ország legnagyobb váltófutó eseményén: családok, barátok, kollégák érkeztek a fővárosba az ország minden megyéjéből és számos külföldi országból.

A távok:

– 6 fős váltóban maratoni táv, 6 x 7 km

– 3 fős váltóban félmaraton, 3 x 7 km

– 3 fős minimaraton váltó, 3 x 2013 m

Ha pedig még ezeknél is komolyabb kihívást keresel, akkor ott az egyéni félmaraton!  Fontos állomása ez az évnek, hiszen az esemény a Fut a Cég sorozat első állomása, és egyben a FélmaratonMánia® első nyári fordulója is azok számára, akik egyéniben futnak három kört. És lesznek ilyenek szép számmal, elhiheted. Vajon te köztük leszel? Vagy egy csapat tagjaként leszel jelen?

Ha mánia, akkor csakis FélmaratonMánia:

A félmaraton a „legyőzhető távolság”. Teljesítéséhez már heti 20-25 km lefutása is elég lehet. A félmaraton egy szerethető távolság is. Elég hosszú, hogy nagyon büszkék lehessünk a célba érésre, de nem annyira hosszú, hogy ne látszódjon a vége.

Ha szereted a félmaratont, ha rendszeresen futsz, csatlakozz a BSI akciójához!
Fuss Félmaratont 4 egymást követő évszakban 1 vagy 2 naptári év alatt!
Minden teljesítő egyedi FélmaratonMániás érmet kap emlékül a sorozatban teljesített (4 évszak egymás után, pl.: ősz-tél-tavasz-nyár) 4 félmaraton után, a negyedik félmaraton teljesítésének helyszínén az információs sátorban.


16. Kékes Csúcsfutás – június 15. Mátrafüred

Mindig magasabbra, mindig magasabbra...

Van egy verseny, ami futóruhától, időjárástól, felkészültségtől, teljesítménytől, évszaktól, napszaktól és minden mástól függetlenül egyértelműen jellemezhető egyetlen színnel. És most ne gondolj holmi költészetre, szinesztéziára, allegóriára meg metaforákra. Csak tedd fel a kérdést: milyen az, amikor fel kell futni a csúcsra? A válasz: Kékes. De a további felesleges szószaporítás helyett lássuk az érdemi információkat!

Táv: 11,6 km
Szintkülönbség: 671 km
Rajt: 12:45 óra, Mátrafüred, Béke utca
Cél: Kékestető

Igazából egyszerű az egész. Ugyan van rész-szintidő (8 km-nél 1 óra 12 perc), de csak meg kell tenni az első lépést, hogy aztán a végére több kilométeresre duzzadó futókígyó tagjaként megérinthesd az ország tetejét! Ne ijedj meg a hegytől – ha lassan is, de előbb-utóbb mindenki felér. És ha felért, akkor egy csodaszép érmet kap a nyakába!

Bővebben: www.futanet.hu


10. E.ON Délibáb Sportfesztivál – július 13. Hortobágy

Pusztán futás

A Hortobágy Közép-Európa legnagyobb füves pusztája, a Világörökség része, amely számtalan lehetőséget hordoz magában a sportolásra. Lesz mit csinálni, ha már ott leszel, amellett, hogy akár egész nap a szemedet is legeltetheted. Tavaly valaki még egykerekűvel is megtette a bringatúra távját – persze neked nem kell. Viszont kedved szerint futhatsz, túrázhatsz, bringázhatsz. Versenyezhetsz, vagy csak a magad kedvére tekerhetsz kerékpárral… Ezeket kombinálhatod is, ha úgy látod jónak, hiszen itt a Pusztatlon, ami kerékpáros és futós távokból áll. No és ott a hagyományos csikósbemutató, a szintén hagyománnyá vált slambuc- és gulyásparti, és a Hortobágy csodálatos állat- és növényvilága, a rackajuhok, a szürkemarhagulya. A fennmaradó időben pedig csodálhatod a Hortobágy csodálatos élővilágát, akár fotózhatsz is – lesz mit!
Az egész pedig épp azért jó, mert ha elfáradtál, akkor csak le kell ülni és napozni, vagy elindulni, bóklászni a környéken, enni egy adag jóféle gulyást, megnézni az egyedülálló lovas bemutatót – szóval élvezni a hortobágyi nyarat! Megér egy napot, nem?

Hogy mi vár ott?

FUTÁS:
Felkészült és mindenre elszánt vagy? Teljesíts 21,1 km-es Délibáb Félmaratont rendkívüli környezetben!
Persze vannak ennél rövidebb futótávok is. Rajtok:
– 7 km-es táv: 13:00
– 14 km-es táv: kb. 15:25, a tervezett időnek megfelelően a félmaratoni táv 2. köréhez csatlakozva)

KERÉKPÁR:
Láttad már a magyar pusztát kerékpározás közben?
Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld! Tekerj velünk a Hortobágyon! Mérd fel, mire vagy képes nyári hőségben, különleges terepen. Válaszd felkészültségednek megfelelően a 42,2 vagy a 22,7 kilométeres, kihívásokkal teli távokat – versenyezz, vagy túrázz!

TÚRA:
A teljesítménytúrázók és a nordic walkingot kedvelők 7 és 22,7 kilométeres útvonalon ismerkedhetnek a Hortobágy szépségével, megcsodálhatják és fotózhatják a táj páratlan élővilágát. A táv olyan utakon kanyarog, amelyeket az év többi részében kizárólag szürke marhák, ménesek, racka juhok, illetve a hortobágyi madarak birtokolnak, az út mentére terelt ménesek és nyájak pedig izgalmas társaságot biztosítanak az arra haladóknak

Bővebben: www.futanet.hu

Szóljon hozzá!

Júniusi AKCIÓ

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

Felhasználási feltételek, adatkezelés »

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2017. júniusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el

Legutóbbi hozzászólások

Érelmeszesedés elleni vakcina. Pro és kontra

A szív- és érrendszeri betegségek még mindig a vezető halálokok közé tartoznak. Egy magyar kutató érelmeszesedés elleni vakcináját ...
milan
2017. 06. 27. 23:46
Megbízható hitel ajánlat !!! Itt van egy lehetőség a pénzügyi problémákkal küszködők és azok számára, akik Pénzügyi ...

Palya Bea: Csak azt szabad csinálni, ami igaz és őszinte

Hogyan segít a félelmek legyőzésében a zene? Mit jelent egy népdal egy kamasznak? Miért fontos mozgásban tartani az életünket? Ezekeről, ...
Gyönös Károly
2017. 06. 26. 14:49
Nagyon birom a Palya Beát. Igazi nagy sztárnak fogja magát kinőni.

A fülzúgás okai és kezelése

A fülzúgás vagy a fülcsengés sokak életét megkeseríti, mivel visszatérő vagy szűnni nem akaró formában jelentkezik. Csendes ...
milan chris
2017. 06. 25. 21:51
Megbízható hitel ajánlat !!! Itt van egy lehetőség a pénzügyi problémákkal küszködők és azok számára, akik Pénzügyi ...

Apaszemmel: Kölcsön-gyerek

Amikor ezt a családi rovatot elkezdtük, az volt a laptulajdonosok kérése, hogy írjunk a mindennapjainkról. Legtöbbször így is teszünk, és ...
MARTHA MARQUEZ
2017. 06. 24. 00:08
Hello, kölcsönt keres? Ön a megfelelő helyen van. Képesek vagyunk arra, hogy kölcsönöket nyújtsunk vállalkozásának kibővítéséhez, ...

A nyugalom és az egyenletes súlycsökkenés szere

Keleten évszázadokig a zöld teát használták nyugtató, testsúlyszabályozó és gyógyhatása miatt, ugyanis levelében megtalálható egy ...
Jenei Istvánné
2017. 06. 14. 20:00
Kipróbáltam az L-theanint, nagyon jó hatású az alvásomra.

Mikor és hogyan érdemes inhalálni?

Ismét itt a tél, a gyakori alsó és felső légúti megbetegedések időszaka. Szakértőnk, Dr. Hidvégi Edit PhD gyermek- és felnőtt ...
Sövegjártó Gábor
2017. 06. 10. 18:46
az inhalátort természetesen lehet használni a copd re söt ajánlatos én berudál cseppet használok és általába segit

Gyakran elsírod magad? Megmondjuk, miért.

Életünk része a sírás és a nevetés. Az emberek között vannak sírósabbak, vannak nevetősebbek, így hát alighanem egyéniség kérdése ...
balicsaba
2017. 06. 05. 06:48
Balicsaba vagyok szegedröl,van egy kis problémám amivel önökhöz fordulok, van amikor birom egy pár napig rendesen, van amikor esténként rám ...

Eper – a tavasz kincse

A tavasz és a közelgő nyár első igazi jele, hogy megjelenik a piacokon a friss, illatos eper. Nemcsak nagyon finom, de az egészségünkre is ...
Manka
2017. 05. 23. 10:39
Remélem nem tette tönkre a termést az időjárás.. "szedd magad" földön szoktunk pár kilót szedni, lekvárnak, dzsemnek. Ha vacak a termés, ...

Felfázás vagy valami egészen más?

Nők millióinak okoz napi szinten komoly problémákat a felfázás – legalábbis így nevezzük közkeletű elnevezéssel azokat a tipikus ...
Mr. T.
2017. 05. 22. 21:35
Tőzegáfonya kapszula. Páromnak bejött régóta rendszeresen alkalmazza, amikor kell. Elvileg nem engedi a hólyag és a húgycső falán ...

A kalcium-magnézium egyensúly hatása az egészségre

Szervezetünk a kalciumot megfelelő mennyiségű magnézium hiányában nem képes optimálisan felhasználni. A magnézium és a kalcium az érem ...
Kori
2017. 05. 21. 11:11
Nem értem ha még százalékosan se írják le, hogy kb mi a helyes akkor minek ez a cikk ? :/