Lendületben a Természettudományi Múzeum

2013. 07. 20.
Szerző: Szimpatika
Alig több mint egy hónapja jelent meg a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályának gondozásában az Ehető vadnövények a Kárpát-medencében című kötet, amely azóta az érdeklődés középpontjába került. Az osztály munkatársai persze továbbra is folyamatosan végzik a munkájukat: egymásba érnek az általuk szervezett táborok, hamarosan pedig új kiállításnak ad helyet a Szabadság úti épület.
A Dunántúli Dolgozatok Természettudományi sorozat 13., az Ehető vadnövények a Kárpát-medencében című kötete hét tanulmány tartalmaz, amelyekből sok érdekes és fontos információt megtudhatunk több tájegységre, régióra lebontva.


Mindeközben a Természettudományi Múzeum folyamatosan sikeres programokat szervez és bonyolít le: a Múzeumok Éjszakáján rengeteg érdeklődő vett részt az immár hagyományossá vált eseményeken, így a gyermekprogramokon, a távcsöves megfigyelésen, majd a Szent Iván-éjhez kapcsolódó tűzugráson. Június végétől ismét a gyerekek vették birtokba a múzeumot, amelynek munkatársai nyári táborozókat fogadnak, illetve időnként „bogarászni” is járnak együtt az erdőbe. Elismerő visszajelzések érkeztek a Szivárvány Gyermekházzal közös táborról is. A JPM Természettudományi Múzeumban Végtelen sokféleség címmel hamarosan újabb kiállítás nyílik.

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!