Támogatás a mindennapos testnevelés sikeréért

2013. 07. 29.
Szerző: Szimpatika
A kormány kiemelten fontosnak tartja a mindennapos testnevelés bevezetését és a testnevelésórák szakmai tartalmának megújítását. A mindennapos testnevelésen belül komoly sikert jelent a Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökatlétika Programjának országos bevezetése és beépítése a testnevelési kerettantervekbe, ezért a program folytatásához a kormány további támogatást ad.

A kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékkeretből 500 millió forintot csoportosított át a Kölyökatlétikai Program kiterjesztésére. A rendelkezésre álló összegből újabb 1000 pedagógus továbbképzésére nyílik majd lehetőség.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a pedagógusok továbbképzése mellett a Kölyökatlétikai Program oktatását az iskolákban speciális szakmai eszközcsomag is segíti. Az idei kiegészítő támogatásból ezen eszközök is beszerezhetőek azokban az intézményekben, amelyekben erre korábban nem került sor. A mindennapos testneveléshez kapcsolódóan kormányzati sikerként említhető a Kölyökatlétika Program országos bevezetése és beépítése a testnevelési kerettantervekbe. Mivel a kimutatások szerint korábban a tanulók 75%-a kizárólag a testnevelésórán sportolt, jelentős előrelépést jelentett, hogy a mindennapos testnevelés lehetővé tette, hogy az benne részt vevők az elmúlt tanítási évben 182 alkalommal sporttal tölthessék az idejüket. Az államtitkár elmondta továbbá, hogy a program szélesítheti az utánpótlásbázist. Véleménye szerint „a legnagyobb haszonnal megtérülő befektetés az, ha a gyermekeink jövőjére áldozunk, egészséges Magyarország ugyanis nem létezhet egészséges fiatalság nélkül”.

2012-ben 500 millió forintos állami forrásból, 1000 pedagógus sikeres kiképzésével indult el a Kölyökatlétikai Program, amelynek szakmai tartalmát a Magyar Atlétikai Szövetség dolgozta ki. A tanítókat és tanárokat tavaly felkészítő Semmelweis Egyetem idén is közreműködik majd a képzések lebonyolításában és az oktatáshoz szükséges eszközök beszerzésében, ezzel is segítve a mindennapos testnevelés és a Kölyökatlétikai Program minél eredményesebb megvalósulását.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!