Gyógyító drágakövek

2013. 08. 02.
Szerző: Szimpatika
Az ókori kínaiak és az inka indiánok egyaránt úgy gondolták, hogy a drágakövek az istenek ajándékai, amelyek védenek, erősítenek és gyógyítanak. A kövek erejét ma a természetgyógyászok használják. A tudósok már régen bebizonyították, hogy a világon minden tárgy rezeg; a drágakövekben is folyamatos rezgésben vannak a legkisebb alkotóelemek is. Ha a bőrünkre teszünk egy követ, testünk átveszi a rezgését, a kövek azonban mindenkinél másképp hatnak.

A szakértő tanácsa szerint a megfelelő követ keresve kövessük a megérzéseinket. Azt a követ vegyük a kezünkbe, amelyik először megtetszik. A követ hordjuk a nadrágzsebünkben, onnan az egész testre hat az energiája. Íme néhány fontos tudnivaló arról, melyik követ miért érdemes választani.

Lazúrkő – csökkenti a vérnyomást

Kék színe teszi a drágakövek koronázatlan királyává: a lazúrkő enyhíti a garat- és hangszálproblémákat, csökkenti a vérnyomást, és megvigasztal szerelmi bánat esetén, ha selyemszalagra kötve a nyakunkban viseljük. Minél intenzívebb színű, annál hatásosabb a kő. A lazúrkövet nem szabad kitenni a napra, mert törékennyé válik.

Napkő – jó alvászavarra és köszvényre

Már az ókori görögök is úgy tartották, hogy a földből származó drágakövek megvédenek a szerencsétlenségektől. A napkő jótékonyan hat a központi idegrendszerre, ezért igen hatásos alvászavar, kimerültség és melankólia esetén. Szakboltban kaphatunk ilyen követ, ékszert ritkábban készítenek belőle.

Holdkő – hormonális zavarok esetén segít

Indiában, Srí Lankán és sok arab országban a holdkő ma is családi kőnek számít, amely jótékonyan befolyásolja a gyermekáldást és a szerelmet. Ezenkívül a kő állítólag megvéd a változókor lelki terheitől és erősíti a pszichét. A holdkő számtalan formában kapható, készül belőle kézben fogható talizmán és ékszer is. A többféle színű holdkőből készült nyakláncnak erősebb a hatása, mint az egyszínűnek.

Kalcedon – méregtelenít

Ha több hétig a zsebünkben hordjuk ezt a világoszöld követ, sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk. Segít, hogy ne engedjük olyan közel lelkünkhöz a negatív dolgokat, testünket pedig méregteleníti. Jótékony hatásának köszönhetően felgyorsul a nyirokáramlás, hamarabb eltávoznak a méreg- és salakanyagok. Ezenkívül a kő enyhítheti a neurodermitisz tüneteit, mert hűti a bőrt és enyhíti a viszketést.

Malachit – enyhíti a menstruációs panaszokat

A malachitot „bábakőnek” is nevezik, mert megkönnyíti a szülést. A malachit görcsoldó hatású, és segít minden pszichoszomatikus eredetű, az érzelmek elnyomása miatt kialakult betegségben. Felszínre hozza a tudatalatti érzelmeket. Nyers kőként vagy ékszer formájában is találkozhatunk vele. Nem szabad fényre, közvetlen hőre kitenni, és a savak és a szappan tönkreteszik!

Jáspis – gyomor- és bélbajok esetén hatásos

A homokszínű, barnás kövek segítenek az emésztési problémákon gyerekeknél és kisbabáknál is: ilyenkor tegyük a hasukra, gyomrukra. A jáspis általában nyers kő formájában kapható, de létezik vágott, fényesre polírozott változata is, amelyet a bőrre lehet helyezni, és ugyancsak kapható jáspismedál vagy más ékszer formájában.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!