Kampány az egészséges női szívekért

Szerző: Szimpatika
A nőket is nagymértékben érintik a szív- és érrendszeri betegségek: míg a férfiaknál 46 százalékra, a nők esetében 54 százalékra tehető a szívinfarktus okozta halálozás. Ennek visszaszorítása érdekében az idén is nagyszabású jótékonysági kampány indul a Pirosban a Nőkért (PaN) mozgalom keretében.

A PaN mozgalom jótékonysági kampányának keretében neves divattervezők, művészek, sportolók hívják fel a figyelmet piros ruhába öltözve a nőket nagymértékben érintő szív- és érrendszeri betegségek veszélyeire. A Szív Világszövetség figyelemfelkeltés céljából indította útjára a Go Red for Women mozgalmat, amelyet Magyarországon a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szervezett meg Pirosban a Nőkért néven. A programban világszerte rengeteg figyelemfelkeltő akciót és rendezvényt szerveznek, hogy népszerűsítsék az egészséges életmódot –mondta el a mozgalom kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-nek.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben a nők halálozásának 55 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozták, míg a férfiak között ezek a betegségek 45 százalékban felelősek a halálozásért. A nők közül szív- és érrendszeri betegségben ma már minden földrészen többen vesztik életüket, mint a rosszindulatú daganatok összes fajtája, tuberkulózis, malária és AIDS következtében együttesen. Ez azért különösen ijesztő adat, mert becslések szerint ezek a típusú megbetegedések a megfelelő életmód betartásával (dohányfüstmentes életmód, egészségügyi szűréseken való részvétel, egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás) 80 százalékban megelőzhetők lennének.

Idén nyáron Rakonczai Viktor zenei producer, Szabó Zé zeneszerző és Szente Vajk dalszövegíró közösen elkészítette a Szív dalát, melyet Oroszlán Szonja színésznő és két énekesnő, Wolf Kati és Radics Gigi együtt énekel (https://www.youtube.com/watch?v=vm59OshJ1Pk). A produkció kapcsán széles körű adománygyűjtés is indul, amelynek bevételét a magyarországi mozgalom céljaira használja majd fel a Nemzeti Szívalapítvány.


forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!