A visszeresség kezelhető

2013. 08. 15.
Szerző: Szimpatika
Akiknek vannak visszereik, azok tudják, hogy nem egyszerű velük az élet. Az még csak hagyján, hogy esztétikailag nem a legszebb látvány, de a visszeresség emellett sokszor okozhat fájdalmat is, amit már nem lehet egyszerűen egy hosszú nadrággal elfedni. A kellemetlenségekbe azonban nem kell beletörődni, hiszen, mint ahogyan azt dr. Sepa György főorvos, a Trombózisközpont érsebésze elmondta, a fájdalom igenis kezelhető.

Nem kell megszokni

Amikor előkerül a visszeres fájdalom kérdése, az emberek a legtöbb esetben krémekkel és tablettákkal próbálják felvenni a harcot ellene, ám ez sokszor nem célravezető. „Sajnos ez a fajta fájdalom nagyon makacs, így a krémek és tabletták ritkán segítenek. A hatékony eszközök a pólya és a kompressziós harisnya, melyek viselése nem a legkellemesebb dolog, de a fájdalmat valóban enyhítik” – mondja dr. Sepa György.

Műteni vagy nem műteni?

Sarkalatos kérdés lehet az is, hogy ha már megvan a baj, vagyis kialakult a visszeresség, akkor mit tehetünk ellene, hogyan vehetjük fel vele a küzdelmet. Nem mindegy az sem, hogy milyen mértékű problémáról beszélünk. A kisebb volumenű gondokra tökéletes megoldás lehet a pólya és a kompressziós harisnya, de van, amikor az orvosnak ennél komolyabb eszközökhöz kell nyúlnia. „A tágult visszereket célszerű megoperálni, mert a későbbiekben súlyos vénás pangáshoz vezethetnek, ami károsítja a bőr vérellátását. Ez pedig egyenes út ahhoz, hogy a gombás és bakteriális fertőzések könnyebben alakuljanak ki, ami a kellemetlenségeket a sokszorosára növeli” – mondja a főorvos úr.

Tornával a visszerek ellen?

Amikor egy probléma már kialakult, akkor az emberek mindig könnyű és egyszerű megoldásokat keresnek. Ez azonban sokszor nem célravezető, vagy ha igen, akkor sem mindegy, hogy a kezelés intenzitását és a kivitelezését hogyan képzeljük el. A torna nem rossz ötlet, de mindenképpen érdemes erről orvossal egyeztetni, hiszen előfordulhat, hogy többet ártunk vele, mint használunk. „A torna alapvetően jó az ereknek, hiszen megkönnyíti a vér visszaáramlását a szív felé, vagyis csökkenti a vénás pangást. Ez azonban csak abban az esetben igaz, ha a megfelelő mozdulatokat végezzük a megfelelő erősséggel. A fokozott fizikai terhelés már nem tesz jót az ereknek” – tudjuk meg a szakembertől.


forrás: Trombózisközpont

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!