A legjobb vegetáriánus receptek: diós zabpehelykrém
Hozzávalók:
75 g zabpehely
0,6 dl víz
1 közepes fej vöröshagyma
30 g dióbél
1 ek olívaolaj
1 tk sűrített paradicsom
2 tk mustár
30 gr margarin
1 tk citromlé
Elkészítése:
A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zabpehelyhez hozzáadjuk a hagymát, az olajat, a paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet, és az egészet habosra turmixoljuk.
A krémmel megkent kenyérszeleteket díszíthetjük nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sárgarépával.
forrás: www.egeszsegvar.hu
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
- Hamis emlékeket alakít ki az elménk
- Gördülő sportok tavasszal
- Útmutató kismamáknak a genetikai vizsgálatokhoz
- Miért nevetnek a babák?
- Evészavarok megoldókulcsa: a család
- Örökölt mintázatok: nagyszüleink, szüleink sorsát éljük tovább?
- Ábel Anita: „Azért vagyunk, hogy áttörjük a falat”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!