Ilyen párra vágynak a magyarok

2013. 09. 19.
Szerző: Szimpatika
Szupermodell alak helyett átlagos testfelépítés, barna haj és semmi piercing, tetoválás vagy szemüveg – ilyen nőről álmodnak a férfiak Magyarországon. És mi a helyzet a tipikus magyar szívtipró férfiakkal? Inkább erőteljesebb testalkat, mint modell alak, George Clooney-éhoz hasonló őszülő halánték, és csakis tetoválás nélkül.

A Twoo, Magyarország legnépszerűbb közösségi felfedező oldala, amelynek már 800 ezer regisztrált felhasználója van az országban, utánajárt, hogy milyen az álompartner a magyarok számára. Az előnyben részesített külső adottságok megismerésén túl például megtudhatjuk az adatokból, hogy a magyarok jobban kedvelik a nem dohányzókat, és nem gondolnak házasságra, amikor új kapcsolatot keresnek.

A sportos lányok népszerűbbek, mint a vékonyak

Az adatelemző szakemberek szerint a magyar férfiak egyáltalán nem kedvelik a modell alkatú nőket. Közel negyedüknek jobban tetszenek a sportos lányok, mint a sztereotípiák szerinti vonzó nők – csak 12%-uk részesíti előnyben a vékony lányokat, és mindössze 0,5%-uk menne el randizni egy szupermodellel. Ennek alapján pl. Palvin Barbara vélhetően nem lenne annyira népszerű a férfiak körében, mint gondolnánk. A kisportolt hölgyek utáni második legnépszerűbb csoportot azok a nők alkotják, akik testüket nem tartják tökéletesnek. A legnépszerűbb női felhasználók tulajdonságai is azt támasztják alá, hogy nem a testalkaton múlik, hogy mennyire sikeres egy nő. Azok közül, akik az oldalon legtöbbet beszélgetnek az erősebbik nem tagjaival és a legmagasabb számú lájkot kapják, 22% tartja magát vékonynak, és közel ugyanannyian illetik magukat a „van mit rajtam szeretni” leírással.

Inkább legyen pár plusz kiló a férfin, mint hogy szupermodell legyen

Ami a férfiakat illeti, szintén a sportos fizikum a legnépszerűbb. A nők harmada keres kidolgozott testű társat, és a legnépszerűbb férfi felhasználók 41%-a tartja magát ebbe a kategóriába tartozónak. A szupermodellek itt is a preferencialista végén foglalnak helyet az átlagos testalkatú férfiak és azok mögött, akiken van egy-két kilónyi súlyfelesleg.

A barna hajú nők és az őszülő halántékú férfiak népszerűbbek, mint a szőkék

Az adatokból az is kiderül, hogy milyen a hajszíne a magyar szépségideálnak. A népszerű nők körülbelül 40%-ának barna, 23%-ának szőke, 14%-ának festett, 12%-ának vörös és 10%-ának fekete a haja. A barna haj a férfiak esetében is a lista első helyén foglal helyet: a legnépszerűbb férfi felhasználók több mint fele rendelkezik ilyen hajszínnel. Úgy tűnik, hogy a magyar hölgyek nagyon szeretik a George Clooney-féle deres halántékot, hiszen a dobogó második helyét nem a szőke vagy fekete, hanem az ősz hajú úriemberek foglalják el. A népszerű férfiak közel ötöde ősz, míg a szőke és fekete hajúak aránya csak 7-7%.

A kevésbé népszerű férfiak több mint felének van tetoválása

A tetoválással és kiegészítőkkel – mint például a szemüveggel és piercinggel kapcsolatban – a magyar ízlést a „kevesebb több” elv határozza meg. A szemüveg tipikusan a kevésbé népszerű nők tartozéka, a férfiak esetében viszont nincs összefüggés a szemüvegviselet és a népszerűség között. Bár rengeteg magyarnak van tetoválása, még többen vannak azok, akik azt nem tartják szexinek. A férfiak körében markánsan a kevésbé népszerűeknél figyelhető meg – közülük 53%-nak van tetoválása. A nők körében kevésbé jellemző, bár még így is viszonylag sok hölgy rendelkezik legalább eggyel. A férfiak ezt nem kedvelik különösebben: a kevésbé népszerű nők 41%-a visel valamilyen ábrát a bőrén. A piercingekkel kapcsolatban fordított tendencia figyelhető meg: a Twoo szerint több nő, mint férfi visel testékszert. Viszont itt is érvényesül az egyszerűség elve: a férfiak és nők körében is magasabb a piercinget viselők aránya a kevésbé népszerűeknél, mint a népszerűek körében.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!