Így lehet eltűnni az internetről

2013. 12. 08.
Szerző: Szimpatika
Megunta, hogy figyeli az NSA? Lelépne az offline világba? Segítünk. Bár az internet atyja szerint még az is lehet, hogy a magánélet csak tévedés, a magunk részéről nagyra tartjuk a privát szférát. Aki viszont úgy érzi, hogy az adatvédelmi beállítások ehhez nem elegendőek, végső soron úgy is dönthet, hogy teljesen eltűnik az internetről.

Mielőtt nekiesnénk az iWiW-profilunk és freemailes e-mail címünk kiirtásának, érdemes talán azokra a helyekre koncentrálni, ahol a legnagyobb digitális lábnyomot hagytuk magunk mögött: Facebook, Twitter, Google+ és LinkedIn. Szerencsére e közösségi oldalak önmegsemmisítő funkciója viszonylag könnyen megtalálható.

Facebook

A világ legnagyobbja egyből két lehetőséget kínál: felfüggesztés és törlés. Előbbit a jobb felső sarokban található fogaskerék alatt megbúvó Fiókbeállítások gomb megnyomása után, a baloldali oszlopban a Biztonság fül alatt találjuk legalul, aprócska betűkkel, s bár tényleg láthatatlanná tesz – pl.: nem tűnünk fel a keresési eredmények között –, a feltöltött információkat és bejegyzéseket nem tünteti el a Facebook szervereiről. Amennyiben végleges eredményre vágyunk, úgy a Fiókom törlése linkre kell ellátogatni.

Twitter

A mikroblognak csúfolt oldalon is a fogaskerék mögötti Beállítások gombra kell nyomni, majd a Fiók fül legalján megtalálni a Felhasználói fiókom deaktiválása feliratot. Figyelem! A Twitternél a deaktiválás törlést jelent – cserébe van 30 napunk, hogy meggondoljuk magunkat.

Google+

A legtöbben valószínűleg meglepődve fogadják a hírt, hogy tagjai ennek a közösségi oldalnak is. Kilépni viszonylag egyszerű: a Beállítások oldal legalján kell rányomni az alig észrevehető itt feliratra a viszonylag nagyobb A Google+ letiltása szalagcím alatt. Ez nem fogja bántani a Gmailt és az egyéb Google-szolgáltatásokat, de ha valaki egészében otthagyná a keresőóriást, az természetesen ezt is megteheti, ha ennek az oldalnak az alján rákattint a Fiók lezárása, és a vele kapcsolatos összes szolgáltatási adat törlése linkre.

LinkedIn

A jobb felső sarokban található arcképünk alatt bújik meg a Privacy & Settings felirat, amelyre kattintva a bal alsó sarokban találjuk az Account fület. Ezek után keressük meg a Close your account linket, és pár pillanattal később már mintha itt se lettünk volna.

Ha mindez megvan, utána jöhet az iWiW – feltéve, hogy még emlékszünk a jelszóra.

 

forrás: https://www.hir24.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!