A 3 leggyakoribb női probléma természetes ellenszerei

Szerző: Szimpatika
Kevesen tudják, hogy a zsálya, a tökmag és az illóolajok végtelenül nagy segítséget jelenthetnek lehetnek a különböző női problémák megoldásában.

Hőszabályozás zsályával

A klimax idején tapasztalt, a hirtelen lecsökkenő ösztrogénszint miatt bekövetkező hőhullámok nagyon kellemetlenné tehetik az életet. Az arc kipirosodik, hirtelen meleged lesz, szívdobogásod felgyorsul, néhány perc alatt teljesen leizzadsz, esetleg szédülsz, majd rázni kezd a hideg.

Hogy ezt a kellemetlen tünetet megszüntesd, válaszd a zsályát.

Igyál naponta háromszor, különböző időpontokban két-három csésze zsályateát. Hatásos lehet az is, ha naponta legalább négyszer beveszel egy kávéskanál zsályalevet, melyet a gyógyszertárakban lehet kapni. Ha éjszakánként erősen izzadsz, igyál zsályateát lefekvés előtt. Hatását azonnal érezni fogod, fontos azonban, hogy háromhetente tarts néhány nap szünetet.

A gyógyszertári zsályatinktúra nem alkalmas erre a panaszra, mert hosszabb távon történő fogyasztás után görcsöket okozhat.

Zsályatea készítése

Forrázz le egy csésze forrásban lévő vízzel 2 teáskanálnyi szárított vagy friss zsályalevelet, majd 10 perc állás után szűrd le. Naponta két-három csészényit érdemes belőle fogyasztani. Kihűlve gargarizáló oldatként is alkalmazható. A száj-, a fogíny- és toroknyálkahártya gyulladásának kezelésére is alkalmas.

Tökmag a hólyagnak

Ha gyakori vizelési ingered van, pedig húgyhólyagod még egészen biztosan nem telt meg, hólyagirritációról beszélünk. Jellemző tünete, hogy állandóan pisilned kell, mely érzés közvetlenül vizelés után sem múlik el. Ez különösen akkor kellemetlen, ha az ember például utazik, várost néz, és nincs a közelben vécé. Előfordulhat ilyenkor a vizelet csepegése is.

Mit tegyél?

A húgyhólyag működésének javítására a legfontosabb növényi szer a tökmag. Ez a kis mag nemcsak értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, hanem erős gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatása is van. Egyél naponta 4-5 púpozott evőkanállal, pirítva, önmagában vagy akár salátába keverve.

Illóolajok hüvelygomba ellen

A tapasztalat azt mutatja, hogy minden nő átesik élete során legalább egyszer gombás hüvelyfertőzésen. A probléma általában akkor lép fel, amikor a hüvelyben egyébként is megtalálható gombák túlszaporodnak.

A fertőzés tünetei: égető érzés a szeméremajkakon, fájdalom vizeléskor és közösüléskor, sűrű és szagos folyás, továbbá erős viszketés a hüvelyen belül és a környékén.

Mit tegyél?

Vegyél illóolajos ülőfürdőt.

Hozzávalók:

2 csepp rózsaolaj

2 csepp levendulaolaj

1 csepp majoránnaolaj

1 csepp teafaolaj

A fürdőben negyed óra hosszat üldögélj, majd alaposan mosd le magad meleg vízzel. Naponta kétszer ismételd meg, legalább négy napon keresztül.


forrás: https://www.termeszetgyogyaszat.abbcenter.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!