Zsírleszívás kilencéveseknek?

Szerző: Szimpatika
„Az, hogy az Apple és a Google gyerekeknek szóló játékként eltűri ezt a szégyenteljes alkalmazást, egyenesen gyomorforgató” – írta a Brit Esztétikai Plasztikai Sebészek Társasága.

Az Iphone-ra és Androidra is letölthető Plastic Surgery for Barbie (Plasztikai sebészet Barbie-nak) egy kezdetleges plasztikaisebészet-szimuláció. Az ingyenes játék bonyolultságát és a fejlesztők elmeállapotát jól mutatja, hogy kilenc évnél idősebbeknek ajánlották. Ez viszont már sok volt az Apple-nek és a Google-nek is, így az App Store-ból és a Google Play-ről is kitiltották a játékot.

Tényleg nem a kilencéveseknek való a szikés bemetszés és a zsírleszívás, amikkel a programban játszani lehetett. A Google azt is megjegyezte a tiltással kapcsolatban, hogy a túlsúlyos lány mellé az ugly (ronda) szót írták. Több beavatkozás után viszont egy jóval soványabb verziót faraghattunk belőle.

Mélységes felháborodás szakmai részről is

Addig rendben van a dolog, hogy kilencéves kislányoknak tényleg nem kellene buta plasztikaisebészet-szimulátorokkal játszaniuk, de a valóság tartogatott még egy morbid csavart. A Brit Esztétikai Plasztikai Sebészek Társasága (BAAPS) kiadott egy közleményt az ügyben: ebben Nigel Mercer, a társaság elnöke szexistának és felkavarónak nevezte a játékot.

Forrás: index.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!