Mindent a mélyhűtőkről

2014. 03. 10.
Szerző: Szimpatika
A mélyhűtők −18 fokon hatékonyan tárolják az élelmiszereket. Ezen a hőmérsékleten a legtöbb élelmiszer vitamintartalma valamelyest csökken ugyan az idő múlásával, de még akár nyolc hónap múlva is bőven marad bennük tartalék.

Hosszan tartó vitaminok

Csak azokat az élelmiszereket tartsuk a mélyhűtőben, amelyek valóban fagyasztást igényelnek. Amelyek jól elvannak a hűvös kamrában vagy egy doboz hideg homokban, például a leveszöldségek, azokat úgy tároljuk. Télen azoknak az élelmiszereknek az elfogyasztásával kezdjük, amelyeket elsőként tettünk nyáron a fagyasztóba, így minden a lehető legkevesebb ideig fog állni a hűvösön. A mélyhűtő −18 fokon hatékonyan őrzi meg a vitaminokat. Ha ennél enyhébb hőmérsékleten tárolunk, nagyobb mértékű a vitaminveszteség.

Mélyhűtés energiatakarékosan

A teli mélyhűtő kevesebb áramot fogyaszt, mert könnyebben hidegen tartható. Ha nincs elég beleraknivaló, még a vizes palack is jobb, mint a pangó üresség. Érdemes kísérletezni a mélyhűtő hőmérsékletével! A picit magasabb hőmérséklet még kíméli a vitaminokat, és így a villanyszámla sem hízik. Egy fok mínusz máris öt százalék pluszt ad az áramfogyasztáshoz. Az eljegesedett mélyhűtő zabálja az áramot, és a jég feleslegesen foglalja a helyet. A leengedett mélyhűtőből ideiglenesen kivett ételeket csomagoljuk pokrócba vagy újságpapírba. Az olvadék felfogására készítsünk oda erre megfelelő edényt, tartályt. A leolvadást gőzölgő meleg vízzel segíthetjük.


Forrás: https://tudatosvasarlo.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!