Házi praktikák a hátfájás kezelésére

Szerző: Szimpatika
A különféle egészségügyi problémák között is az egyik leggyakoribb az izomfájdalom, ami időről időre kialakul a test különböző pontjain. Fő okai lehetnek például a stressz vagy a nem megfelelő, rossz testtartás. 10 emberből 7 biztosan küzd hátfájással. A következő felsorolás hatékony és megfizethető ötleteket ad a hátfájás otthoni kezelésére – válassza ki valamelyiket és alkalmazza rendszeresen a mindennapjaiban!

Gyömbér

A gyömbérgyökér a természetes gyógyító növények csoportjába tartozik. Számos problémát lehet vele kezelni, például a hátfájást is, mivel gyulladáscsökkentő hatása segít az izmok ellazulásában. A gyömbért összekeverhetjük egy kis eukaliptuszolajjal és így bekenhetjük vele a fájdalmas területet. Teaként, mézzel édestíve is fogyasztható. Rendszeres alkalmazása javít az izommerevségen.

Fokhagyma

Fogyasszon 2-3 gerezd fokhagymát éhgyomorra, hogy enyhüljenek fájdalmai. Fokhagymaolajat is használhat: kenje be vele a fájó területet, masszírozza bőrébe. Kókusz- vagy mustárolajjal össze lehet keverni 8-10 gerezd fokhagymapépet, majd a keveréket addig kell melegíteni, amíg barna nem lesz. Hűtse le, és fürdés előtt hagyja a fájó területen 20-30 percig.

Bazsalikomlevél

10 levél bazsalikomot forraljon fel egy pohár vízben és főzze addig, amíg a térfogata a felére nem csökken. Hűtse szobahőmérsékletűre és adjon hozzá kevés sót. Fogyassza napi kétszer. Súlyos és enyhe hátfájásnál egyaránt alkalmazható.

Jeges borogatás

A jeges borogatás az egyik legnépszerűbb otthoni kezelés hátfájás esetén. Csökkenti a fájdalmat és a fennálló duzzanatot is. Alkalmazza a fájó részen 10-15 percig. A fájdalom enyhülése érdekében 1-2 óránként ismételje meg.

Meleg zuhany

A meleg vizes zuhany enyhítheti az izommerevséget, ami a legfőbb oka a hátfájásnak. Napi 10-15 percre feküdjön bele egy kád meleg vízbe. Nem csak a hátfájáson segít, hanem enyhíti a stresszel járó tüneteket is.

Kamillatea

A kamillatea csodákat művel a hátfájással: lazítja a szöveteket és segít a fájdalmon. Már egy csésze meleg tea elég az eredmény eléréséhez.

Víz

A víz az egyik alapja annak, hogy testünkből, különösen az izmokból eltávolítsuk a mérgeket. Ha az izommerevség bármilyen formájában szenved, a vízfogyasztás javítja keringését, ellazítja az izomzatot, és a fennálló duzzanat is csökken. A legjobb eredmény elérése érdekében igyon napi 10 pohár vizet: ez a hátfájás legtermészetesebb gyógyszere.


A megfelelő eredmény elérése érdekében tartsa be a fenti útmutatóban szereplő szabályokat, és ne aggódjon, ha a fájdalom csak lassan múlik, hiszen a gyorsaság nem mindig jó.

 

Forrás: drtihanyi.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!