Hajdúsítás házilag, természetes módon

Szerző: Szimpatika
Forrás: https://drtihanyi.com
Amire lehet, próbáljunk természetes gyógymódokat keresni, hiszen ezek otthon is könnyen kivitelezhetőek és nincsenek mellékhatásaik. Mivel a haj rendkívül fontos része a fizikai megjelenésünknek, ha probléma van vele, érdemes azonnal foglalkozni ezzel.

Hajdúsítás tippek házilag, természetes módon

Tojás

A rendszeres fehérjekezelés elengedhetetlenül fontos az erősebb és dúsabb haj elérése és megtartása érdekében. Vegyen egy-két tojást (a haja hosszúságától függően), verje fel, majd alkalmazza ezt a keveréket nedves hajra: hagyja rajta 5-10 percre, majd mossa le langyos vízzel és a kedvenc samponjával. Ezt heti három-négy alkalommal megismételheti. Egy másik lehetőség: egy tojás sárgájának, egy evőkanál hajolajnak és két evőkanál víznek a keverékét alaposan masszírozza be a fejbőrbe; ezt heti egyszer ismételje meg a dúsabb hatás érdekében.

Görögszénamag

Ezek a magvak megakadályozzák a hajhullást és serkentik a hajnövekedést. Vegyen két-három evőkanálnyi magvat és áztassa vízbe 8-10 órára. Ebből készítsen sűrű pépet, kenje a fejbőrébe és a hajára, hagyja rajta fél órára, majd öblítse le langyos vízzel. Ha ezt rendszeresen alkalmazza, megelőzheti a fejbőr szárazságát. Egy másik módszer a haja leöblítése azzal a vízzel, amelyben a magvak álltak egy éjszakán át. Ez serkenti a hajnövekedést és megszünteti a korpásodást.

Aloe vera

Egy-két levélből sajtoljon gélt, majd ezt masszírozza a fejbőrébe és hagyja rajta fél órán át, mielőtt langyos vízzel leöblítené. Emellett Aloe vera gél, brandy és egy tojás keverékét is alkalmazhatja a fejbőrre 10-15 percig, majd samponnal mossa le. Heti egyszer alkalmazza. Az Aloe verát belsőleg is alkalmazhatja: napi egyszer, éhgyomorra vegyen be egy evőkanál Aloe vera levet a gyorsabb hajnövekedés érdekében.

Indiai egres

Az indiai egres gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antibakteriális és hámlasztó tulajdonságai nagyban segíthetik megőrizni a fejbőr egészségét. Vegyen egy evőkanál száraz egrest és forralja fel két evőkanál kókuszolajban, majd szűrje le és masszírozza a fejbőrbe lefekvés előtt. Másnap reggel samponnal mosson hajat. Egy másik lehetőség, hogy a szárított vagy őrölt egrest vízben felforraljuk, ezt a vizet állni hagyjuk éjszakára, majd reggel leöblítjük vele a hajunkat. Emellett a szárított indiai egrest étrend-kiegészítőként is fogyaszthatja.

Avokádó

Készítsen pépessé tört avokádóból és banánból keveréket, dörzsölje be vele a fejbőrét, majd a keveréket hagyja fél órán át a fején, hogy a tápanyagok beszívódjanak a fejbőrbe. Ezután mossa le alaposan a haját és alkalmazzon balzsamot. Amint megszárad a haja, egészségesebbnek és dúsabbnak fog tűnni. Emellett hidratáló hajpakolást is készíthet otthon pépes avokádó és két evőkanál olívaolaj segítségével. Ezt a pakolást a frissen mosott hajon alkalmazza 20 percen át, majd öblítse le bő vízzel és alkalmazzon balzsamot.

Narancslé

A narancs segít megszabadulni a korpától és a zsíros fejbőrtől, emellett a hajat is dúsítja. Vegyen egy kevés narancshéjat, törje péppé, és heti egyszer használja hajpakolásként, hogy serkentse a hajnövekedést. Egy másik lehetőség a narancslé és almapüré összekeverése: a keveréket fél órán át hagyja a fejbőrön, majd mossa le tiszta vízzel. Ezt heti egyszer ismételje meg, és hamarosan egészséges és dús haja lesz. Narancslé és olívaolaj keverékét is megmelegítheti, ezt is fél órán át alkalmazza a hajára, majd öblítse le.

Olívaolaj

Az olívaolaj hajpuhító és -erősítő hatású. Masszírozzuk olívaolajjal a fejbőrünket fél órán át fürdés előtt, majd öblítsük le alaposan egy gyengéd sampon segítségével. A jobb hatás érdekében felkenheti az olajat este, majd reggel ébredés után mossa le. Emellett az olívaolajat mézzel is elkeverheti: ezt a pakolást fél órán át hagyja a hajon, majd alaposan mossa le.

Kókuszolaj

A hajdúsítás egyik legegyszerűbb módja, ha rendszeresen kókuszolajjal dörzsöli be a fejbőrét. A jobb hatás érdekében fel is melegíthetjük a kókuszolajat. Az ujjbegyekkel körkörösen masszírozza be a fejbőrbe. Segíti a vérkeringést, ami elengedhetetlen a hajnövekedéshez. Amint rákente az olajat, takarja be a fejét egy törölközőbe, melyet előzőleg langyos vízbe mártott. Hagyja rajta fél óráig, majd mossa le samponnal. Heti egyszer ismételje meg.

Lenmag

A lenmagban található zsírsavak is természetes módon dúsítják a hajat. Vegyen három evőkanálnyi lenmagot és tegye egy tál vízbe öt napra. Ezt az oldatot vattapamacs segítségével vigye fel a fejbőrre, majd tíz perccel később mossa le meleg vízzel. Ez a lágyító, természetes módszer már pár napon belül dúsabb hatást eredményez. A lenmag fogyasztása is segít, hogy haja fényesebbé és dúsabbá váljon.

Ha rendszeresen követi a fenti gyógymódokat, pár héten belül javulást tapasztalhat a haja állagában és sűrűségében.

 

Forrás: https://drtihanyi.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!