Az érszűkület kezelése házilag

Szerző: Szimpatika
Forrás: www.mindenegybenblog
A tüneteket felismerve, házilag is kezelhetjük az érszűkületet, amíg eljutunk a háziorvoshoz.

Az érszűkület tünetei a szűkület vagy elzáródás mértékétől és elhelyezkedésétől függnek. Ha a szűkület az alsó végtagokban jelentkezik, a beteg fehérséget, hűvösséget észlel a lábán, továbbá érezhet krónikus fájdalmat vagy görcsöt is.

Súlyosabb esetben az érszűkület okozhat elszíneződést, elhaló lábrészt vagy akár nem gyógyuló sebeket is.

Az érszűkület érintheti a nyaki vagy agyi ütőereket is. Ebben az esetben a tünetek között szerepel például a koncentrációzavar, feledékenység, fülzúgás, szédülés, látás- vagy mozgászavar, féloldali zsibbadás.

Szívkoszorúerek szűkülete esetén a beteg fáradtságérzetet, megterhelés esetén szívtáji fájdalmat észlelhet.

Amennyiben a fenti tünetek alapján felmerül Önnél az érszűkület gyanúja, forduljon háziorvosához a kivizsgálás és a kezelés módjának megbeszélése céljából. A szükséges orvosi kezelés mellett, illetve ha nincs szükség egyéb kezelésre, a következő otthoni gyógymódokat alkalmazhatja.



Természetes gyógymódok

Fokhagyma

Már nagyanyáink is ismerték a fokhagyma szervezetre gyakorolt jótékony hatását. Mivel a fokhagyma kiváló értágító, így magas vérnyomás és érszűkület kezelésére is alkalmas lehet. Kúraszerűen is fogyaszthatjuk: ebben az esetben a legjobb alkoholban áztatni a fokhagymát. Ehhez 8-10 gerezd fokhagymát összetörünk, majd körülbelül fél liter pálinkában áztatjuk 5-6 napig. Azt így kapott fokhagymás pálinkából 2-3 alkalommal fogyasszunk naponta 3-3 cl-t. Egy vagy másfél hónap múlva 10-12 napig szüneteltessük a kúrát, majd ismételjük meg.

Mustármag

Szintén kiváló természetes gyógymód a fekete vagy fehér mustármag fogyasztása. A mustármagban lévő hatóanyagokat mustárglikozoidoknak nevezik, amelyek szervezetünkben hisztamint szabadítanak fel, ezáltal serkentve az anyagcserét és a keringést. A mustármag bizonyítottan kedvező hatást gyakorol az érelmeszesedésben és magas vérnyomásban szenvedő betegek állapotára.

Fehér fagyöngy

A fagyöngy remek gyógyfű érelmeszesedés ellen és jó vérkeringés-javító szer is egyben. A fagyöngytea rendszeres fogyasztása csökkenti a érszűkület, érelmeszesedés, valamint az egyéb, keringéssel összefüggő betegségek kialakulását.


Forrás: www.mindenegybenblog

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!