Anyaszemmel: Haverock, buli

2014. 07. 25.
Szerző: Szonda Györgyi
Gyermekeink nagy része még messze van attól, hogy eljárjon az éjszakába, Bori és Ádám pedig szerencsére nem bulizik minden héten, de azért van néhány házibuli, és romkocsmába is mentünk már Boriért (persze csak a bejárattól egy sarokra).

Tizenhat évesen a legtöbb helyre be sem mehet, személyit kell felmutatni, amit nagyon jó intézkedésnek tartok anyaként, de azért hallgatom sokszor, hogy a többiek éppen kitől szereztek „belépőt”, vagy hogyan kell újrahasználni egy bent lévő, hasonló lány igazolványát. Néha elhangzik egy „Miért nincs egy nővérem?” vagy „Kár, hogy rajta van a születési dátumod a kártyádon anya, azt azért nem hiszik el, hogy 39 éves vagyok...”

Ádámnak is nehéz, mert bárki elhiszi, hogy 17-18 éves, de bizony még csak a tizennegyediket lépte át, termetre, alkatra viszont tényleg egy felnőtt férfi, féltjük is rendesen! Valljuk be, nem csak a lányainkat érheti molesztálás, a fiúkat is fel kell készíteni arra, hogy „rászállhat” egy idősebb nő (meg férfi is), meg kell tanulniuk kezelni az ilyen kínos helyzeteket.

Persze, ha mindez tudatmódosító szerek hatása alatt történik, már sokkal árnyaltabb a helyzet. Egészen más pl., ha egy buliban egy vodka-narancs elkortyolgatása közben felkérik táncolni: ha nem akar, el tudja utasítani, dönthet szabadon, kivel mit csinál. De amikor előre kitervelten, a tudtán kívül, a poharába öntött bármivel kiütik, az bűncselekmény, amikor azt tesznek az áldozattal, amit csak akarnak, ő még csak nem is fog emlékezni rá... Na ebbe nem merek nagyon belegondolni. Pedig kell, sőt tanácsot is kell adjunk, hogyan csökkenthető minimálisra a kockázat.

Óriási dolog, hogy a gyerekeink szeretnek velünk szórakozni, nem ciki a szülőkkel közös rockkoncert, házibuli, és a barátok, barátnők is szívesen jönnek hozzánk.

Kivételesen szerencsésnek érzem magam, amikor a nyáron inkább minket választanak, jönnek a haverok sátorral, gitárral, van röhögés, zenekarosdi, sütés-főzés, tábortűz, és igen, volt már rá példa, hogy a tizennégy év fölöttieket megkínáltuk egy laza fröccsel vagy citromos sörrel. Lehet, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, de én vállalom, hogy inkább velünk igyanak, mint hogy egy bokor alatt ébredjenek, egyedül...

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!