Daganatos megbetegedésre hajlamosít a túlsúly

2014. 08. 24.
Szerző: Szimpatika
Amennyiben még egy okot keres arra, hogy megszabaduljon pár kilótól, nem kell tovább keresgélnie. Egy új tanulmány ugyanis kimutatta, hogy minél magasabb valakinek a BMI- (testtömegindex-) értéke, annál nagyobb az esélye a tíz leggyakoribb rákos megbetegedés kialakulására – írja a Saving Advice.

A London School of Hygiene and Tropical Medicine kutatásában mintegy 5 millió brit BMI-értékét gyűjtötték össze, majd nézték meg a résztvevők egészségi állapotának alakulását. Megállapították, hogy azoknál, akik legalább 13-16 kg súlyfelesleggel küzdenek, nagyobb a kockázat az alábbi daganatos megbetegedések kialakulására, mint a normál súlyúaknak.

A méh daganatos megbetegedésénél 62, az epehólyagénál 31, a veséénél 25, a májénál 19, a méhnyakénál és a vastagbélénél 10, a pajzsmirigyénél és a petefészekénél 9, míg a leukémia esetében szintén 9 százalékos megemelkedett kockázatot jelentett a súlytöbblet, a mellrák rizikója pedig 5 százalékkal emelkedett ezeknél a résztvevőknél.

A szerzők szerint erre azért fontos felhívni a figyelmet, mert világszerte egyre nő a túlsúllyal küzdők száma.


Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!