Mit igyunk reggelente?

2014. 08. 29.
Szerző: Szimpatika
Csörög az ébresztőóra, kapaszkodva botorkálunk a konyháig. Elkészítjük a kávét, és már az illatától kezd belénk visszatérni az életerő. A reggeli kávé megivásáig azonban lehetőleg ne szóljon hozzánk senki... Ismerős Önnek a helyzet?

De vajon biztosan a kávé a leghatásosabb ébresztő? Olvassa el javaslatainkat, hogy mit igyunk – és hogyan – reggelente!

1. Természetesen az első számú versenyzőnk mi más lehetne, mint a kávé, amit szinte már mindenki összekapcsolt gondolatban az ébredéssel. Az a rossz hírünk, hogy közvetlenül ébredés után kávét inni nem túl egészséges. A gyomrot megviselheti, ha éhgyomorra isszuk a kávét, ráadásul nem is olyan hatásos, mint ha reggeli után, kb. a tízórai időpontjában fogyasztanánk. Aki vigyázni szeretne magára, és a kávé igazi aktivizáló hatására vágyik, az 10 óra körül fogyassza el a kávéját.

2. A fekete teára ugyanez igaz: éhgyomorra való fogyasztása a csersavtartalma miatt nem javasolt! Ezenkívül nagyon egészséges, élénkítően hat a szervezetre. Különlegessége, hogy véd a baktériumok elszaporodásától a szájüregben, ezzel kellemes leheletet biztosít. Ez sem utolsó szempont reggelente... A reggelink elfogyasztása mellett, vagy után tehát kiváló lehet. Fontos viszont, hogy a fekete tea nem alkalmas a klasszikus folyadékpótlásra: azt mindenképp víz vagy zöld tea formájában biztosítsuk!

3. Sokan azt hiszik, hogy a zöld tea inkább „délutáni ital”. Pedig fogyasztása kifejezetten ajánlott reggelente, mivel segít a problémamegoldásban, serkenti a koncentrációs készséget és a munkamemóriát. Egy nehéz munkanap előtt nehéz elképzelni ennél kellemesebb kombinációt!

4. A kakaó nemcsak a gyerekeknek lehet kiváló reggeli ital! Egészséges formájában elkészítve a felnőtteknek is szuper ébresztő lehet. Cukrozott kakaópor helyett válasszunk minőségi holland kakaóport, vagy annak zsírszegény formáját. Hamar megszokhatjuk a cukrozatlan ízt, de az édesszájúak természetes édesítőkkel dobhatják fel a reggeli finomságukat.

5. Készítsünk házi forró csokit, ha boldog reggeleket szeretnénk! Olvasszunk fel cukormentes étcsokoládét, töltsük át pohárba, és öntsük fel tejjel! Ízesítsük fahéjjal vagy narancshéjjal – ilyen ízorgia mellett azonnal kinyílnak a szemeink, és kellemesen indulhat a nap!

6. Habtejszín és vaníliarúd segítségével isteni vaníliás reggeli italt állíthatunk elő, amelyet akár a gyerekekkel közösen is fogyaszthatunk. Akkor is ajánlott, ha feszülten ébrednénk, vagy stresszes napra számítunk, ugyanis a vanília segít az ellazulásban.


Forrás: https://www.natursziget.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!