Taoista Tai Chi bemutatók

2014. 08. 29.
Szerző: Szimpatika
Azok számára, akiknek fontos az egészségük megőrzése, illetve javítása, és szeretnék kellemes, nem megerőltető, a testet-lelket megújító mozgásforma gyakorlásával eltölteni szabadidejüket, kiváló lehetőség a Taoista Tai Chi™.

A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi™ abból a szempontból különleges, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és egyensúlyérzék javítására, az erő és rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására.

A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a kanadai központú Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság része. A 26 országban működő nonprofit szervezet jelenlegi tagsága meghaladja a 42 000 főt. Az 1970-ben alapított társaság önkéntes szellemisége kiterjed a Taoista Tai Chi™ oktatására is, amely az alapító, Moy Lin Shin mester által meghatározott szempontok szerint valósul meg.

A társaság hagyományai közé tartozik, hogy tagjai évente egyszer, az Awareness Day alkalmából világszerte nyilvános, szabadtéri bemutatókat tartanak. Kezdetben csak néhányan vettek részt az emberek figyelmét a tudatos életmód fontosságára felhívó közös tai chin. Mára a program egy nemzetközi rendezvénysorozattá nőtte ki magát a tagszervezetek 26 országában, több ezer fő részvételével.

A bemutatók időpontjai és helyszínei a következők:

  • Augusztus 30. Győr, Megyeháza előtti tér: 10.00–11.00
  • Szeptember 6. Sopron, Széchenyi tér: 14.00–15.30
  • Szeptember 13. Budapest, Egyetem tér: 16.00–17.30

A rendezvényeken a látogatók megtekinthetik a 108 lépésből álló Taoista Tai Chi™ sorozatot, valamint tájékozódhatnak a mozgásforma egészségre gyakorolt hatásairól. A bemutatókon a részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel vár a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság!

További információ: www.taoistataichi.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!