Fogfehérítő ételek

2014. 09. 15.
Szerző: Szimpatika
A szép, egészséges fogakért kerülje azokat az ételeket, amelyek rátapadnak a fogakra és így lepedéket képeznek rajtuk. A még csillogóbb mosolyért pedig fogyasszon ananászt, spenótot, almát, epret, sárgarépát és tejtermékeket – tanácsolja a Fox News.

Az ananászban található, bromelain nevű enzim természetes folteltávolítóként működik, így könnyen eltávolítja a fogakra rakódott lepedéket. Az olyan citrusfélék pedig, mint a narancs, serkentik a nyáltermelődést, ami természetes módon tisztítja a fogakat.

A leveles zöldségek, köztük a spenót, a saláta, a kelkáposzta számos ásványi anyagot, köztük magnéziumot tartalmaznak, ami a foltoknak ellenálló enzimmé alakul a fogakon, így segít azokat fehéren tartani. 



Az alma szintén segít eltávolítani a lepedéket, csakúgy, mint az eper, a sárgarépa és a zeller. 

A tejtermékek pedig olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a kalcium és a foszfor, amik erősítik a fogzománcot.


Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!