Fogfehérítő ételek
Az ananászban található, bromelain nevű enzim természetes folteltávolítóként működik, így könnyen eltávolítja a fogakra rakódott lepedéket. Az olyan citrusfélék pedig, mint a narancs, serkentik a nyáltermelődést, ami természetes módon tisztítja a fogakat.
A leveles zöldségek, köztük a spenót, a saláta, a kelkáposzta számos ásványi anyagot, köztük magnéziumot tartalmaznak, ami a foltoknak ellenálló enzimmé alakul a fogakon, így segít azokat fehéren tartani.
Az alma szintén segít eltávolítani a lepedéket, csakúgy, mint az eper, a sárgarépa és a zeller.
A tejtermékek pedig olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a kalcium és a foszfor, amik erősítik a fogzománcot.
Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Gyomként irtjuk, pedig igazi csodaszer ez a növény
- Tiltott gyümölcsök a tavaszi allergiaszezonban
- Így szabadulhatunk meg a haragtól
- A mini stroke 5 korai figyelmeztető jele
- A kutyák segítségével többet tudhatunk meg az öregedésről és az elmeműködésről
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
- Hamis emlékeket alakít ki az elménk
- Gördülő sportok tavasszal
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!