Így segít a fogyásban a pitypangtea

Szerző: Szimpatika
A pitypangtea egy egészséges ital, amely általánosságban jót tesz a szervezetnek, a fogyást pedig több módon is elősegíti.

Néhány érv a pitypangtea mellett

1. Kevés kalóriát tartalmaz

Ahogyan a legtöbb teaféle, a pitypangtea is rendkívül kevés kalóriát tartalmaz, emellett viszont tápanyagokban gazdag, ami tökéletes itallá teszi a fogyókúrázók számára. Megfelelő helyettesítője a koffeintartalmú italoknak (pl. a kávénak), a tejnek és a szénsavas üdítőitaloknak. Egy csésze pitypangtea csupán csak 2 kalóriát tartalmaz, míg egy pohár szénsavas üdítő 150-et – tehát ha szomjas, fogyasszon inkább pitypangteát. Amikor a pitypangteát választja, az egészséget és a formás alakot választja!

2. Elősegíti a fogyást

Ez a tea étkezések között vagy alatt fogyasztandó, de felhasználható a főzéshez is. Ételekhez adva érdekes ízt kölcsönöz a fogásoknak, ami talán furcsán hangzik, de próbálja ki bátran, nem fog csalódni. A fogyásban azáltal segít, hogy elősegíti a koleszterin és a zsír lebontását a szervezetben – ezért javasolt étkezések előtt fogyasztani. Emellett javítja az emésztést is, a gyomor működésének és kiválasztási folyamatainak serkentésével. A pitypangtea továbbá teltségérzetet is okoz: megtelíti a gyomor egy jelentős részét, ezáltal csökkentve az éhségérzetet, így étkezések között fogyasztva segít az evésrohamok elkerülésében.

3. Elősegíti a víz általi súlyvesztést

A szervezetben található víz súlya sokak számára problémát jelenthet, ám a legtöbb diéta nem fektet erre külön hangsúlyt. Ha pitypangteát fogyaszt, képes lesz azt a túlsúlyt is leküzdeni, amit a vízvisszatartás okoz, mivel vízhajtóként segíti kiüríteni a felesleges vizet a szervezetből. A pitypangtea bőséges fogyasztása mellett egy hét alatt 1-1,5 kg „vízsúlyt” is veszthet (ne feledje azonban, hogy csak a fölösleges víz távozása eredményez tartós súlyvesztést, és a szervezet megfelelő működéséhez szükséges vizet feltétlenül pótolni kell).

Fontos: Ilyen jellegű diétát csak kellő körültekintéssel alkalmazzon és legyen vele óvatos, mivel az erős vízhajtó hatás dehidratálhatja a szervezetét, ami komoly problémákhoz vezethet. Legyengült fizikai állapotban ne alkalmazza, szív-, illetve keringési problémák esetén pedig csak orvosi engedéllyel fogyasszon vízhajtó hatású teát.

Figyelmeztetés:

A pitypangteát bárki fogyaszthatja, aki egészséges, akár fogyókúrázik, akár csak állandó szinten kívánja tartani a testsúlyát. Egyeseknél azonban allergiás reakciót válthat ki, ezért is érdemes táplálkozási szakértővel konzultálni, mielőtt elkezdené fogyasztani.

A gyógyszeresen kezelt cukorbetegek és a vérhígítót szedő személyek számára nem ajánlatos a pitypangtea fogyasztása, továbbá antacidokkal együtt sem szedhető, és gyermekeknek sem tesz jót.

Elmondhatjuk, hogy a pitypangtea alapvetően egy nagyon egészséges és hasznos gyógytea, azonban érdemes dietetikushoz fordulnia, mielőtt alkalmazni kezdené, hogy a szakember meghatározza az Ön számára ideális napi adagot.

 

Forrás: https://drtihanyi.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!